Agenția de apărare responsabilă de securitatea comunicațiilor Casei Albe a suferit o breșă de securitate a datelor

Agenția de apărare responsabilă de securitatea comunicațiilor Casei Albe a suferit o breșă de securitate a datelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 feb 2020

Agenția de apărare resposabilă de securitatea comunicațiilor Casei Albe a anunțat joi că datele referitoare la numărul de asigurare socială și alte date personale din rețeaua sa ar putea să fi fost compromise, potrivit unei scrisori trimise persoanelor care ar fi putut să fi fost afectate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Scrisoarea, datată 11 februarie 2020, afirmă că în perioada mai-iulie 2019 datele personale ar fi putut să fi fost compromise ”într-o breșă a datelor” unui sistem găzduit de Defense Information Systems Agency, scrie News.ro.

A murit inventatorul comenzilor „Cut”, „Copy” și „Paste” CITEȘTE ȘI A murit inventatorul comenzilor „Cut”, „Copy” și „Paste”

Agenția oferă suport pentru comunicații directe și IT președintelui Donald Trump, vicepreședintelui Mike Pence, angajaților acestora și Serviciilor Secrete ale Statelor Unite, potrivit site-ului instituției.

Tototdată, agenția oferă servicii de suport direct președintelui Statului Major Comun și altor membri de rang înalt ai forțelor armate, iar birourile sale din teren oferă suport comandanților militari americani în străinătate.

Casa Albă nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Scrisoarea oferă puține detalii. De exemplu, scrisoarea nu precizează ce parte a rețelei DISA a fost compromisă și nici nu indentifică persoanele care ar avea datele compromise.

Termenul de încălcare a securității datelor poate avea multe sensuri, de la penetrarea rețelei de către hackeri la expunerea pe internet a unui server considerat sigur.

Scrisoarea agenției afirmă că nu are dovezi că datele personale ar fi fost utilizate în mod ilegal, dar că i s-a cerut să îi anunțe pe cei ale căror date ar fi putut fi furate.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului a spus că persoanelor posibil afectate li s-au oferit ”informații despre măsurile care pot fi luate pente a atenua posibilul impact negativ” al breșei de securitate, precum și monitorizarea gratuită a situației lor financiară.

DISA, cu sediul central în Fort Meade, Maryland, are ca angajați circa 8.000 de militari și civili.

Purtătorul de cuvânt nu a spus câți oameni ar fi putut fi afectați de breșa de securitate, afirmând doar că DISA a investigat incidentul ”și a luat măsurile corespunzătoare pentru asigurarea rețelei”.

viewscnt
Afla mai multe despre
casa alba
bresa de securitate