AirPods Pro 2 va oferi suport pentru “lossless audio”

AirPods Pro 2 va oferi suport pentru “lossless audio”
scris 3 ian 2022

Apple va lansa în 2022 prima sa pereche de căști care va suporta formatul lossless, pe care propriul serviciu de streaming, Apple Music, îl oferă încă de anul trecut.

În 2021, când Apple a lansat suportul lossless audio pentru Apple Music, utilizatorii căștilor Apple au realizat că gigantul american nu avea în ofertă niciun model de căști care să-l suporte.

Acest lucru s-ar putea rectifica în curând, prin lansarea pe piață a celei de-a doua versiuni a căștilor AirPods Pro. Conform analistului Ming-Chi Kuo, noua versiune va veni cu suport pentru ALAC (Apple Lossless Audio Codec).

SUA cer o nouă amânare a introducerii tehnologiei 5G, invocând riscuri pentru aviație CITEȘTE ȘI SUA cer o nouă amânare a introducerii tehnologiei 5G, invocând riscuri pentru aviație

În prezent, versiunile de Bluetooth pe care Apple le folosește pe căștile sale împiedică folosirea unei lățimi suficiente de bandă pentru a acomoda formatul ALAC. Asta înseamnă că Apple va trebui fie să folosească altă conexiune, fie să aducă modificări conexiunii Bluetooth care să permită folosirea ALAC.

Lossless Audio este o formă de compresie audio care păstrează calitatea originală a sunetului, însă fișierul rezultat este mai mare. Asta înseamnă că are nevoie de o lățime mai mare de bandă  pentru transferul către căști, ceea ce este o problemă în cazul căștilor pe Bluetooth.

Căștile AirPods Pro 2, care sunt așteptate pe piață în ultimul trimestru al acestui an, vor veni cu un design nou și cu funcții de fitness.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
casti
airpods pro
lossless audio