Aliant mizează pe o creștere a business-ului de 10% și anunță o posibilă tranzacție: Poate nu trebuie să iubim schimbările aduse de tehnologiile avansate, dar este esențial să nu le ignorăm

Aliant mizează pe o creștere a business-ului de 10% și anunță o posibilă tranzacție: Poate nu trebuie să iubim schimbările aduse de tehnologiile avansate, dar este esențial să nu le ignorăm

Bogdan Ciubotaru, Managing Partner Aliant

scris 25 mai 2023

Compania românească Aliant, integrator IT și furnizor de servicii de transformare digitală a afacerilor, estimează că va înregistra în acest an o cifră de afaceri de 13,7 milioane de euro, în creștere cu 10% față de 2022.

Soluțiile pentru finanțarea afacerilor locale într-un context macroeconomic și social complex, tipurile de finanțări care pot susține dezvoltarea mediului antreprenorial local, oportunitățile antreprenoriale vor fi prezentate la Conferința EU FUNDS Profit.ro FirstBank și Visa - Finanțăm digitalizarea României - Ediția a II-a.

Conferința, programată pentru 30 mai, va fi organizată, și cu sprijinul Visa, la Brașov, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

“În ceea ce privește previzionarea bugetelor, am observat că gradul de incertitudine a crescut constant în ultimii ani. Cu toate acestea, am învățat să fim proactivi și să ne adaptăm rapid la situațiile noi. Un exemplu elocvent este primul trimestru al acestui an, care ne-a adus rezultate peste așteptări, însă suntem conștienți că acest context se poate schimba în orice moment. Trebuie să fim pregătiți să ne repliem și să ne adaptăm în consecință”, a declarat pentru Profit.ro Bogdan Ciubotaru, Managing Partner Aliant.

EXCLUSIV Portland Trust, susținut de un gigant de pe Wall Street, intră pe piața centrelor de date și pregătește „cea mai importantă locație fizică dedicată unor astfel de servicii“ din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Portland Trust, susținut de un gigant de pe Wall Street, intră pe piața centrelor de date și pregătește „cea mai importantă locație fizică dedicată unor astfel de servicii“ din România

Compania se va concentra în acest an pe Hyper Automation, soluția care include tehnologiile de automatizare a proceselor de business (precum RPA și Chatbots), și Managed Print Services, prin care preia complet managementul ecosistemului de printing al clienților.

Un alt obiectiv vizează dezvoltarea diviziei de distribuție printing.

“Pentru anul 2023 ne dorim să accelerăm creșterea organică prin Hyper Automation în special, și la nivel de organizație, în general. De asemenea, suntem activ preocupați de o posibilă achiziție în domeniul IT / Printing cu ajutorul căreia ne propunem să integrăm soluții și competențe care să ne ajute să oferim clienților noștri servicii de înaltă calitate”, spune Ciubotaru.

EXCLUSIV Fondul Agista devine cel mai mare acționar Bittnet; nouă verticală de business pentru Impetum Group CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul Agista devine cel mai mare acționar Bittnet; nouă verticală de business pentru Impetum Group

Compania a avut discuții cu potențiali parteneri de fuziuni și achiziții și a identificat câteva opțiuni în ceea ce privește achizițiile, în domeniile IT și Printing, căutând în continuare alți candidați potriviți.

O posibilă tranzacție este așteptată într-un orizont de 12 luni.

Ciubotaru remarcă o creștere semnificativă a adoptării digitalizării în România, atenționând însă că înțelegerea pe deplin a acestui domeniu este încă o temă de dezbatere.

“Există încă multe etape de parcurs, însă majoritatea companiilor au început să conștientizeze că schimbările actuale în contextul de afaceri, mai ales cele care vin la pachet cu inteligența artificială și alte tehnologii avansate, nu pot fi ignorate fără a suferi pierderi semnificative. Poate nu trebuie să le iubim, dar este esențial să nu le ignorăm”, spune managing partnerul Aliant.

Anul trecut, veniturile consolidate ale companiei au urcat cu 23%, la 12,6 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
aliant digitalizare