Alphabet închide rețeaua socială Google+, acțiunile scad

Alphabet închide rețeaua socială Google+, acțiunile scad
scris 8 oct 2018

Grupul Alphabet a anunțat, luni, că închide rețeaua de socializare Google+, după ce conturile a 500.000 de utilizatori au fost afectate de un bug care ar fi putut expune datele acestora unor dezvoltatori externi, informează Reuters.

Publicația Wall Street Journal a dezvăluit, citând surse și documente interne, că Google, parte a grupului Alphabet, a ales să nu dezvăluie această problemă de securitate, de teama reglementărilor în domeniu, arată news.ro.

Potrivit sursei citate, o breșă a sistemului de securitate a permis dezvoltatorilor externi să aibă acces la profilul privat al utilizatorilor Google+ timp de aproape trei ani, respectiv în perioada 2015 - martie 2018. Problema a fost descoperită de către investigatorii interni ai Google în martie 2018, când a și fost rezolvată.

VIDEO & FOTO HTC lansează smartphone-ul U12 life. De când apare în România CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO HTC lansează smartphone-ul U12 life. De când apare în România

După anunțul făcut de Google, acțiunile grupului Alphabet Inc au scăzut cu 2,6 procente, la 1138,53 de dolari.

Responsabilii Google susțin că este vorba despre date private precum numele utilizatorului, adresa de email, ocupația, sexul și vârsta, dar nu de mesaje.

“Nu am găsit nicio dovadă că vreun dezvoltator s-ar fi folosit de această breșă de securitate și nu am găsit nicio dovadă că vreun cont de utilizator ar fi fost accesat”, informează Google.

Wall Street Journal scrie că a existat o adresă, pregătită de staff-ul juridic al Google, și care a fost distribuită celor din conducerea companiei, prin care erau avertizați că dezvăluirea incidentului ar fi declanșat o "verificare imediată" și ar fi provocat comparații cu scurgerea de informații despre utilizatori din scandulul Facebook-Cambridge Analytica.

Potrivit WSJ, CEO-ul Google, Sundar Pichai, a fost informat de planul privind neinformarea utilizatorilor în legătură cu breșa de securitate, după ce decizia a fost luată.

viewscnt
Afla mai multe despre
google