Amazon a revenit pe primul loc la vânzările de boxe inteligente

Amazon a revenit pe primul loc la vânzările de boxe inteligente
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 nov 2018

În al treilea trimestru al anului, Amazon a revenit pe primul loc în topul vânzărilor de boxe inteligente, depășind Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amazon a livrat în Q3 6,3 milioane de boxe inteligente, în comparație cu cele 5,9 milioane livrate de Google. În total, livrările de boxe inteligente la nivel global au ajuns, conform Canalys, la 19,7 milioane de unități, în creștere cu 137% față de aceeași perioadă a anului anterior.

Amazon a revenit în acest trimestru pe primul loc în topul vânzărilor de boxe inteligente, cu o cotă de 31,9%, după ce în Q2 cedase poziția de lider celor de la Google.

Însă Google, care are o cotă de 29,8% în Q3, înregistrează o creștere de la an la an de 187%, față de 1,3% în cazul Amazon, ceea ce ar putea să însemne că este doar o chestiune de timp până când Google se va stabiliza pe primul loc.

România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la utilizarea televizoarelor inteligente pentru servicii de streamig CITEȘTE ȘI România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană la utilizarea televizoarelor inteligente pentru servicii de streamig

Locurile 3 și 4 sunt ocupat de doi producători chinezi, Alibaba și Xiaomi, cu cote de piață de 11,1% respectiv 9.7%. De altfel, China, cu 5,8 milioane de boxe vândute în Q3, este, alături de Statele Unite și Marea Britanie, piața cu cele mai mari creșteri în Q3. Cele trei țări au acontat 70% din vânzările totale.

Datele celor de la Canalys includ doar primii patru producători de boxe inteligente, un top din care cel mai mare absent este HomePad, al celor de la Apple. HomePad este și cel mai scump produs din această categorie, iar Apple urmărește mai mult veniturile încasate de pe urma lui decât cota de piață.

Până la finele acestui an este posibil ca numărul boxelor inteligente vândute să depășească 100 de milioane, într-o piață care va valora 30 de miliarde de dolari în 2024, conform Global Market Insights.

Amazon a revenit pe primul loc la vânzările de boxe inteligente

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
google
boxe inteligente