FOTO Facebook lansează o funcție care le arată utilizatorilor cât timp acordă rețelei sociale

FOTO Facebook lansează o funcție care le arată utilizatorilor cât timp acordă rețelei sociale
scris 21 nov 2018

Facebook este a treia mare companie de tehnologie, după Apple și Google, care vine cu o facilitate ce îi ajută pe utilizatori să țină evidența timpului petrecut pe telefon.

Numită Your Time on Facebook, noua funcție le arată utilizatorilor într-un format simplu cât timp au stat pe Facebook în ultima săptămână - un grafic pe zile care afișează pe coloane minutele (sau orele) petrecute pe Facebook în fiecare din ultimele 7 zile.

Alături de grafic mai există două opțiuni noi. Una dintre acestea permite setarea unei notificări care să fie afișate când se depășește un anumit timp. Utilizatorul își poate impune singur să nu petreacă mai mult de X minute pe zi pe Facebook, iar această funcție îl va anunța când s-a atins limita configurată.

A doua opțiune reprezintă, de fapt, o cale mai rapidă de accesare a setărilor privind notificările. Utilizatorul poate astfel să oprească rapid notificările de tip push de care Facebook abuzează.

Instagram va șterge activitățile false pentru a proteja integritatea reclamelor CITEȘTE ȘI Instagram va șterge activitățile false pentru a proteja integritatea reclamelor

Spre deosebire de facilitățile similare lansate de Google și Apple, Your Time on Facebook reprezintă o funcție foarte limitată, cu puține informații și opțiuni, care lasă impresia că există doar pentru că se poartă, nu să aducă o utilitate reală.

De asemenea, este și suficient de bine ascunsă pentru a nu fi găsită ușor de utilizatori. Aceasta poate fi accesată din mult prea stufosul meniu More, secțiunea Settings & Privacy.

Lansată la mai puțin de o săptămână după ce și Instagram a primit o funcție similară, Your Time on Facebook va deveni vizibilă utilizatorilor treptat, pe parcursul următoarelor săptămâni.

FOTO Facebook lansează o funcție care le arată utilizatorilor cât timp acordă rețelei sociale

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
instagram