Amazon a solicitat acordul SUA pentru lansarea a 4.500 de sateliți pentru internet broadband în lume

Amazon a solicitat acordul SUA pentru lansarea a 4.500 de sateliți pentru internet broadband în lume
scris 6 nov 2021

Amazon.com a solicitat acordul autorităților de reglementare din Statele Unite pentru lansarea a 4.500 de sateliți pentru furnizarea de internet broadband în zone unde nu există servicii de internet de mare viteză, transmite Reuters.

Amazon anunțase deja că intenționează să cheltuie cel puțin 10 miliarde de dolari pentru a construi 3.236 de astfel de sateliți în cadrul programului Project Kuiper, scrie News.ro.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Joi seara, compania a cerut Comisiei Federale pentru Comunicații (FCC) aprobarea de a desfășura un total de 7.774 de sateliți în cadrul acestui proiect.

Luni, Amazon a cerut aprobarea FCC pentru a lansa și opera două prototipuri de sateliți până la sfârșitul anului 2022.

Amazon a declarat în cererea sa că sateliții ”vor servi gospodăriilor, spitalelor, întreprinderilor, agențiilor guvernamentale și altor organizații din întreaga lume, inclusiv în zonele geografice în care continuă să lipsească internetul broadband sigur”.

”Deși conectivitatea s-a îmbunătățit la nivel global, doar 51% din populația globală și 44% din populația țărilor în curs de dezvoltare sunt online”, se arată în documentul companiei.

În 2020, FCC a aprobat planul Proiectului Kuiper pentru constelația de sateliți pe orbită joasă a Pământului, care va concura cu rețeaua Starlink, construită de SpaceX, compania miliardarului Elon Musk.

Amazon a acuzat recent că Musk ignoră o varietate de reguli impuse de guvern.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Fondatorul Amazon Jeff Bezos și Musk sunt rivali în afacerile private în spațiu.

Blue Origin, companie fondată de Jeff Bezos, a contestat decizia NASA de a atribui SpaceX un contract de aterizare lunară de 2,9 miliarde de dolari, dar un judecător a respins contestația joi.

SpaceX a desfășurat peste 1.700 de sateliți.

La începutul acestei săptămâni, FCC a aprobat cererea Boeing de a lansa și opera 147 de sateliți pentru a oferi acces la internet de mare viteză în bandă largă.

Boeing a depus pentru prima dată un dosar la FCC în 2017, solicitând aprobarea pentru desfășurarea unei constelații în bandă V formată în mare parte prin sateliți pe orbită joasă a Pământului.

Boeing a declarat săptămâna aceasta că ”vede un viitor pe orbită multiplă pentru tehnologiile prin satelit. Pe măsură ce cererea de comunicații prin sateliți crește, va fi necesară o diversitate între regimurile și frecvențele orbitale, pentru a satisface cerințele unice ale clienților”.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
internet
sua