Amazon folosește, pentru prima oară, tehnologia de cumpărături cu plata automată într-un supermarket

Amazon folosește, pentru prima oară, tehnologia de cumpărături cu plata automată într-un supermarket
scris 16 iun 2021

Just Walk Out, sistemul cu care Amazon promite să elimine cozile la casă, automatizând procesul de scanare și plată, a fost implementat, în premieră, într-un magazin cu o suprafață mare.

După mai multe luni de teste în micile magazine Amazon Go, gigantul american a decis să facă un prim pas important înainte, semn că tehnologia sa începe se maturizeze, folosind-o pentru prima oară într-un magazin Amazon Fresh din Bellevue, Washington, cu o capacitate de aproximativ 2.300 de metri pătrați.

Mutarea Amazon vine chiar când zvonurile conform cărora tehnologia Just Walk Out nu face față în magazinele mari începeau să fie din ce în ce mai frecvente. Gigantul american are și un sistem de cumpărături cu cărucioare smart, numite Dash Carts, dar care nu este la fel de avansat precum Just Walk Out.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

La intrarea în magazin, clienții vor putea să aleagă între sistemul tradițional și Just Walk Out.

Cei care aleg să folosească Just Walk Out vor trebui să se autentifice printr-una din cele trei metode disponibile, scanând un cod QR din aplicația Amazon, un card de debit ori credit sau propria palmă.

Senzorii și cântarele inteligente vor fi responsabile de identificarea produselor cumpărate de clienți, astfel eliminându-se nevoia scanării codurilor de bare de pe ambalaje.

Plata se va face automat la ieșirea din magazin, când vor fi retrași banii de pe cardul pe care clientul l-a adăugat în contul Amazon.

În prezent, sistemul Just Walk Out este testat în magazinele Amazon din Statele Unite și Marea Britanie, însă gigantul american vrea să o și vândă comercianților interesați.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
cumpărături
supermarket
just walk out