Amazon lucrează la un frigider inteligent

Amazon lucrează la un frigider inteligent
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 oct 2021

Pentru că are potențialul de a-i crește vânzările și vrea să afle ce au oamenii în frigidere, Amazon va vinde un frigider inteligent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Conform unor surse anonime, citate de Business Insider, Amazon lucrează la un frigider inteligent, ce monitorizează alimentele păstrate și anunță utilizatorul când trebuie să cumpere alimentele care sunt pe cale să se termine.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Aflat în lucru de cel puțin doi ani, frigiderul celor de la Amazon preia unele din tehnologiile folosite deja de compania americană în magazinele sale fără casier, unde se monitorizează prin senzori și camere video produsele compărate, iar plata se face automat.

Când, de exemplu, laptele este aproape să se termine, frigiderul își va anunța utilizatorul și îi va oferi acestuia opțiunea de a cumpăra lapte, bineînțeles, de la una din subsidiarele gigantului american, Whole Foods sau Amazon Fresh.

Există șanse mari ca Alexa să fie integrată și ea în viitorul frigider al companiei, pentru informații privind alimentele din frigider sau comandarea acestora pe bază de comenzi vocale.

Conform surselor amintite, crearea frigiderului, a cărui dezvoltare va fi realizată de un terț, a costat Amazon peste 50 de milioane de dolari pe an până acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
frigider