Amazon lucrează la un serviciu de streaming pentru jocuri

Amazon lucrează la un serviciu de streaming pentru jocuri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 ian 2019

Amazon lucrează la un serviciu de streaming pentru jocuri care ar putea concura cu serviciile similare ale celor de la Google, Sony și Nvidia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Publicația americană The Information citează două persoane din interiorul Amazon care susțin că gigantul condus de Jeff Bezos lucrează în prezent la un serviciu de streaming pentru jocuri care ar putea fi lansat în 2020.

Conform surselor anonime, Amazon negociază deja cu mai mulți publisheri importanți pentru obținerea drepturilor de difuzare și în paralel lucrează la tehnologia care va face posibil viitorul serviciu.

Gigantul american se bucură de o vastă și bine pusă la punct infrastructură cloud, ceea ce ar trebui să-i confere un avantaj față de alte companii care încearcă să realizeze acest lucru.

În pofida problemelor, Apple vrea să meargă și în acest an pe o strategie cu trei iPhone-uri CITEȘTE ȘI În pofida problemelor, Apple vrea să meargă și în acest an pe o strategie cu trei iPhone-uri

Nvidia cu Shield TV și PlayStation Now al celor de la Sony sunt doar două dintre serviciile de streaming pentru jocuri cu care Amazon ar urma să concureze.

Și Google a anunțat un serviciu de streaming pentru jocuri, pe care a început să-l testeze în luna octombrie a anului trecut, numit Project Stream.

Este posibil ca Project Stream să devină un serviciu universal de streaming, prin care Google să ofere acces, în afară de jocuri, la muzică, filme și seriale.

Tot în octombrie 2018, Microsoft a anunțat că lucrează la xCloud, un serviciu de streaming pentru jocuri pe care va începe să-l testeze anul acesta.

Streaming-ul va permite rularea jocurilor pe orice dispozitiv conectat la internet, indiferent de puterea de procesare avută la dispoziție. Procesarea jocurilor se face pe serverele companiei care oferă serviciul, iar dispozitivul utilizatorului va juca rol de monitor și controller.

Utilizatorii nu vor mai fi nevoiți să achiziționeze un PC puternic pentru a se juca cele mai noi titluri. În schimb, vor plăti un abonament lunar serviciului de streaming.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
jocuri
streaming