Amazon reduce comisioanele pentru micii dezvoltatori

Amazon reduce comisioanele pentru micii dezvoltatori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 iun 2021

Urmând exemplul dat de Apple, magazinul de aplicații al Amazon va opri un comision mai mic de la dezvoltatorii ale căror venituri anuale nu depășesc un anumit prag.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Dezvoltatorii care câștigă sub 1 milion de dolari pe an, vor plăti Amazon un comision de 20% pentru publicarea aplicațiilor. Noua regulă se va aplica începând cu ultimul trimestru al acestui an.

DECIZIE ANAF, datoare la Orange România cu aproape 40 milioane lei CITEȘTE ȘI DECIZIE ANAF, datoare la Orange România cu aproape 40 milioane lei

Până acum, Amazon cerea comisionul standard, de 30% din venituri, indiferent de cât câștigau dezvoltatorii.

Acelorași dezvoltatori, care câștigă sub 1 milion de dolari pe an, Amazon le va oferi 10% din venituri în credit pentru soluțiile Amazon Web Services.

Amazon calcă pe urmele Apple, care a fost prima mare companie care a decis să-și micșoreze comisioanele. Apple are același prag de venituri anuale, însă reducerea este mai mare, de la 30% la 15%.

Contextul este diferit, însă, în cazul celor două companii. Dacă Apple a luat această decizie pentru a mai diminua din presiunea dezvoltatorilor și a celor care o acuză de practici anticoncurențiale, Amazon, având un magazin de aplicații cu o cotă mai mică de piață, a decis să scadă comisioanele fără să fie forțată.

Școala Informală de IT organizează „Challenge Accepted Hackathon”, un eveniment pentru digitalizarea instituțiilor publice. Echipa câștigătoare va primi din partea InnovX-BCR un premiu de 10.000 de euro CITEȘTE ȘI Școala Informală de IT organizează „Challenge Accepted Hackathon”, un eveniment pentru digitalizarea instituțiilor publice. Echipa câștigătoare va primi din partea InnovX-BCR un premiu de 10.000 de euro

La fel de adevărat este că Amazon încearcă să motiveze dezvoltatorii să folosească platforma sa cloud, Amazon Web Services, acolo unde compania lui Jeff Bezos este mult mai puternică și de unde vin mult mai mulți bani pentru gigantul american.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
app store
aplicatii
comisioane
dezvoltatori