Analiștii au redus estimările referitoare la livrările Apple de telefoane iPhone X în primul trimestru al anului 2018

Analiștii au redus estimările referitoare la livrările Apple de telefoane iPhone X în primul trimestru al anului 2018
scris 26 dec 2017

Analiștii au redus estimările referitoare la livrările Apple de telefoane iPhone X în primul trimestru al anului 2018, ei făcând referire la cererea modestă de la sfârșitul sezonului cumpărăturilor de serbători, relatează Bloomberg.

Vânzările de iPhone-uri X ar putea fi de 35 de milioane de aparate în trimestrul viitor, anticipează Zhang Bin, analist la Sinolink Securities, care a redus estimarea cu 10 milioane de dispozitive, scrie News.ro.

Potrivit JL Warren Capital, livrările vor coborî la 25 de milioane de iPhone-uri X în perioada analizată, de la 30 de milioane de telefoane în trimestrul al patrulea. El a menționat comenzile mai reduse ai unor furnizori ai Apple.

Netflix oferă suport HDR pentru Windows 10 CITEȘTE ȘI Netflix oferă suport HDR pentru Windows 10

Declinul reflectă ”cererea slabă determinată de prețul ridicat al iPhone X și lipsa unor inovații interesante”, a explicat într-o notă adresată clienților JL Warren Capital, firmă de cercetare a pieței, din New York

”Vestea proastă este că intens promovatul iPhone X nu a stimulat cererea la nivel mondial”, se a arată în notă.

Apple miza pe modelul reproiectat al iPhone, care a marcat a 10-a aniversare a smartphone-ului, pentru creșterea livrărilor, în timp ce capitalizarea de piață a companiei avansează spre 1.000 de miliarde de dolari.

Compania americană cu sediul în Cupertino, California, este concurată de Samsung Electronics, care își revine după eșecul înregistrat cu Galaxy Note, rechemat de pe piață din cauza riscului de a lua foc din cauza bateriei. Între timp, branduri chineze precum Huawei, Oppo și Xiaomi atrag potențiali clienți pe piețe cum este cea din India.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone x