ANCOM: Comparatorul de tarife telecom a redus de 8 ori numărul de oferte ale operatorilor, în ultimii doi ani

ANCOM: Comparatorul de tarife telecom a redus de 8 ori numărul de oferte ale operatorilor, în ultimii doi ani
scris 19 feb 2016

Lansarea comparatorului de tarife telecom, www.veritel.ro, a redus, în ultimii doi ani, de 8 ori numărul ofertelor de telefonie și de internet fix și mobil introduse de operatori și disponibile spre consultare în cadrul aplicației, susține autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM).

"De la lansarea www.veritel.ro în anul 2013 și până în prezent, numărul de oferte de telefonie și internet fix și mobil a scăzut de 8 ori, de la peste 3,5 milioane la aproape 430.000. Acest lucru indică o reducere a complexității ofertelor lansate de operatori, aspect pe care autoritatea îl vede ca fiind o consecință a adaptării planurilor operatorilor la noile realități ale pieței din România, în contextul reglementărilor emise de ANCOM", se arată într-un răspuns al autorității de reglementare, remis la solicitarea Profit.ro.

Realizat de UTI Systems pentru 1,1 milioane de lei (fără TVA), comparatorul de tarife telecom a fost finanțat din surse ANCOM și din fonduri nerambursabile UE.

Aplicația a fost creată după adoptarea, în 2009, de către ANCOM a unei decizii care stabilește, în sarcina operatorilor, obligațiile de informare a utilizatorilor finali.

"Desigur că și cele aproape jumătate de milion de oferte disponibile în acest moment pe o piață precum România reprezintă o plajă largă de selecție, ceea ce face ca veritel.ro să rămână un instrument relevant și astăzi pentru utilizatori, ajutându-i pe aceștia, în trei pași, să afle care sunt cele mai avantajoase 25 de planuri tarifare din piață, în funcție de propriile nevoi de consum", transmite autoritatea.

Astfel, susține ANCOM, veritel.ro a generat o mai bună înțelegere a nevoilor reale de consum ale utilizatorilor, operatorii dezvoltând oferte cu mult mai multe minute naționale, sau chiar nelimitate, incluse în planurile tarifare pe care le oferă utilizatorilor.

ANCOM: 77% dintre români folosesc internetul fix de acasă pentru rețele de socializare CITEȘTE ȘI ANCOM: 77% dintre români folosesc internetul fix de acasă pentru rețele de socializare

În momentul afișării rezultatelor, utilizatorii veritel.ro primesc și alte detalii, precum durata minimă a contractelor, penalități în caz de reziliere sau informații privind eventuale promoții.

Accesul la această aplicație este gratuit, utilizatorii având acces imediat la ofertele publice ale tuturor operatorilor de comunicații din România.

Ultimele date anunțate de ANCOM, conform statisticilor veritel.ro, arată că utilizatorul mediu de telefonie mobilă și internet pe mobil consumă lunar 110 MB trafic de internet mobil, trimite 71 de SMS-uri naționale și vorbește în medie 208 minute în rețea și 37 de minute în afara rețelei.

viewscnt
Afla mai multe despre
ancom
comparator tarife
oferte
operatori telecom