Android 13 are suport nativ pentru folosirea aplicațiilor mobile pe PC

Android 13 are suport nativ pentru folosirea aplicațiilor mobile pe PC
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 feb 2022

Următoarea versiune de Android va facilita folosirea aplicațiilor mobile pe orice PC, prin streaming și cu ajutorul unei aplicații web speciale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La CES 2022, Google anunța că lucrează la o modalitate prin care aplicațiile de chat din Android să poată fi accesate și folosite de pe un Chromebook. Această opțiune va exista în Android 13, însă, va fi chiar mai mult decât anunța Google.

Pentru a accesa aplicațiile de pe propriul smartphone cu Android, utilizatorii vor trebui să intre, de pe PC, pe o aplicație web, disponibilă la o anumită adresă web, în browser.

Microsoft face reduceri utilizatorilor cloud ai Google CITEȘTE ȘI Microsoft face reduceri utilizatorilor cloud ai Google

De acolo, nu doar că vor putea fi accesate aplicațiile de chat, ci va putea fi deschisă orice aplicație instalată pe telefon. Pentru asta, telefonul va face streaming către PC.

Interesant este că pe PC nu va fi clonat ecranul telefonului. În schimb, conținutul este transmis într-un ecran virtual. Asta înseamnă că utilizatorul poate folosi cum vrea telefonul în timp ce transmite, prin streaming, alte aplicații pe PC.

În plus, întreaga experiență pe PC este oferită printr-o aplicație web, ceea ce înseamnă că este disponibilă inclusiv pentru Windows și Mac, nu doar pentru Chromebook, cum spunea Google inițial. Este adevărat că, pentru Chromebook va exista o integrare mai bună, cu o serie de opțiuni în plus.

Aplicația web are și o coloană laterală, în care sunt afișate pe PC toate notificările primite pe telefon.

Android 13 se află stadiu de test și, cel puțin deocamdată, această facilitate este disponibilă doar pentru smartphone-urile Pixel, produse de Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android 13
pc