Android se bucură de mai multă loialitate din partea utilizatorilor decât iOS, conform unui studiu

Android se bucură de mai multă loialitate din partea utilizatorilor decât iOS, conform unui studiu
scris 16 mar 2018

Un studiu recent vine să combată ideea conform căreia utilizatorii de iPhone sunt cei mai fideli brandului companiei producătoare.

Consumer Intelligence Research Partners a analizat loialitatea față de brandul producătorilor celor două mari sisteme de operare de pe piață, Apple și Google, ajungând la concluzia că Android beneficiază de o loialitate mai mare din partea utilizatorilor.

Conform acestui studiu, Android, care se bucură de o loialitate în creștere începând din 2016, a ajuns la cel mai înalt nivel al acestui indicator. Loialitatea utilizatorilor de Android are o rată de 91%, în vreme ce în cazul iOS aceasta este de 86%.

Studiul a fost realizat având în vedere procentajul utilizatorilor care au ales același sistem de operare când și-au schimbat telefonul.

Google a eliminat din propria rețea peste 3,2 miliarde de reclame mincinoase sau abuzive, în 2017 CITEȘTE ȘI Google a eliminat din propria rețea peste 3,2 miliarde de reclame mincinoase sau abuzive, în 2017

Asta înseamnă că 91% dintre posesorii unui telefon cu Android au făcut upgrade tot la un telefon cu Android și 86% dintre cei care au iPhone au cumpărat tot un iPhone când au decis să-și schimbe telefonul.

Această diferență de loialitate ar putea, în fapt, să nu aibă legătură cu adevărata loialitate, ci să rezulte din faptul că există o ofertă mult mai mare și mai accesibilă de telefoane cu Android și că nu toți utilizatorii își permit un iPhone.

De altfel, Apple reușește an de an să-și crească semnificativ veniturile din servicii și să bată Android în ceea ce privește veniturile pe care le obțin dezvoltatorii de aplicații, ceea ce arată că Apple știe să construiască servicii pentru baza sa de utilizatori, chiar dacă aceasta este semnificativ mai mică decât cea a Android-ului.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
apple
google
android
ios