Angela Merkel avertizează asupra riscurilor inteligenței artificiale

Angela Merkel avertizează asupra riscurilor inteligenței artificiale
scris 5 feb 2019

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat asupra riscurilor pe care le presupune pentru societate folosirea necontrolată a inteligenței artificiale (A.I.), într-un discurs rostit în fața studenților de la prestigioasa universitate Keio din Tokyo, transmite dpa.

"Ceea ce facem trebuie să fie în folosul oamenilor", a subliniat Merkel, potrivit Agerpres.

Flickr începe să șteargă fotografiile conturilor gratuite CITEȘTE ȘI Flickr începe să șteargă fotografiile conturilor gratuite

"Într-o zi, vom fi cu siguranță capabili să citim gândurile", a continuat ea. "Acest lucru ar putea să le fie de ajutor celor care nu pot să vorbească, dar dacă toți oamenii pot citi gândurile celorlalți, trebuie să ne întrebăm: chiar avem nevoie de acest lucru? Ce înseamnă asta pentru interacțiunea socială?" - s-a întrebat cancelarul german.

"Va trebui de asemenea să discutăm în ce măsură ne putem păstra personalitatea umană", a mai remarcat ea. "Când ai o proteză la picior sau suferi un transplant de organe, rămâi același. Dar dacă îmi implantez un cip în creier ca să gândesc mai rapid sau mai bine, voi mai rămâne același? Unde ia sfârșit umanitatea mea? Sunt întrebări la care va trebui să găsim răspunsuri", a notat Angela Merkel.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
inteligenta artificiala
angela merkel