ANPC a amendat Telekom pentru nereguli în ofertele la telefonie mobilă și internet

ANPC a amendat Telekom pentru nereguli în ofertele la telefonie mobilă și internet
scris 24 dec 2020

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a amendat o companie din sectorul telecom cu 7.000 de lei pentru nereguli în ofertele de telefonie mobilă și internet care pot crea grave prejudicii clienților, a scris, pe Facebook, Sorin Susanu, comisar-șef în cadrul ANPC.

INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania CITEȘTE ȘI INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania

"În ultima perioadă au început să apară tot mai multe reclame în care ne sunt prezentate informații extrem de atrăgătoare încercând să ne inducă in eroare prin crearea unor percepții false cu scopul final de a ne determina să cumpărăm acele produse. Rog să analizați cu atenție toate aceste "oferte miraculoase" deoarece în multe cazuri ele sunt mincinoase și vă pot crea grave prejudicii", a arătat Susanu.

eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

El nu precizează numele vreunei companii, însă din ofertele prezentate și din pozele publicate rezultă că este vorba despre Telekom, scrie Agerpres.

Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative CITEȘTE ȘI Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative

"Un astfel de exemplu este o campanie publicitară a unei companii de telefonie care-și prezenta serviciile inducând ideea și percepția de "gratis" și "nelimitat" cu toate ca în realitate lucrurile erau diferite, respectiv: Campania BLACK FRIDAY A -------------ROMANIA care a rulat în perioada 5 - 29.11.2020 și a promovat beneficiile ofertei MOBIL NELIMITAT a prezentat o publicitate înșelătoare, astfel: - pe de o parte în publicitatea oferită de operatorul economic NELIMITAT NET + MINUTE 50% REDUCERE 12 LUNI există diferențe privind mărimea caracterelor (literelor) utilizate la descrierea ofertei, inducând astfel în eroare consumatorii. Totodată, mențiunea de "CEL MAI MIC PREȚ PENTRU TOATE ACESTE BENEFICII LA UN LOC" trebuie să aibă la bază elaborat un studiu de piață efectuat de o societate specializată în sondarea pieței, care trebuia să specifice eșantionul și perioada analizată pentru a se putea stabili veridicitatea informației oferite", a scris Susanu.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Analizând aspectele menționate, se consideră că prezentarea de publicitate în forma și conținutul specificat este o practică comercială înșelătoare. Amenda aplicată pentru aceste deficiențe este de 7.000 lei.

Designerul internațional Karim Rashid semnează colecția de obiecte sanitare DALET Color din portofoliul Delta Studio CITEȘTE ȘI Designerul internațional Karim Rashid semnează colecția de obiecte sanitare DALET Color din portofoliul Delta Studio

"Vom continua să analizăm modul în care unii agenți economici încearcă să inducă în eroare consumatorii și vom aplica sancțiuni și măsuri acolo unde se va impune", a completat reprezentantul ANPC.

viewscnt
Afla mai multe despre
anpc
telekom