Anunț: Windows 7, una dintre cele mai longevive versiuni de până acum, se apropie de final. Data la care încetează suportul extins

Anunț: Windows 7, una dintre cele mai longevive versiuni de până acum, se apropie de final. Data la care încetează suportul extins
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 ian 2019

Perioada de suport extins oferit de Microsoft pentru una dintre cele mai longevive versiuni de Windows de până acum, Windows 7, va fi încheiată peste un an, pe 14 ianuarie 2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Windows 7 a fost lansat în urmă cu 10 ani și a beneficiat de suportul normal al Microsoft până în 2015. De atunci, pe o perioadă de 5 ani, Windows 7 a beneficiat de așa-numitul suport extins.

Suportul extins înseamnă că producătorul va oferi în continuare update de securitate și care să repare anumite probleme de funcționare depistate în această perioadă, însă nu mai sunt lansate funcționalități noi prin intermediul update-urilor.

În pofida faptului că are deja 10 ani și că Windows 10 există deja aproape 4 ani, Windows 7 se bucură încă de o cotă importantă de piață.

La 5 ani de la lansare, PlayStation 4 se vinde în continuare foarte bine CITEȘTE ȘI La 5 ani de la lansare, PlayStation 4 se vinde în continuare foarte bine

În fapt, conform Net Market Share, abia în ultima lună Windows 10 a devenit cea mai utilizată versiune de Windows, cu 39,22% cotă de piață, față de 36,9 la cât se află Windows 7.

Windows 7 este încă foarte popular în zona de business, unde este folosit în continuare de 43% din companii.

Pe de altă parte, Windows 10 este preferat pe zona de gaming, segment pe care deține deja 64% din piață, cel puțin conform estimărilor realizate de magazinul de jocuri Steam.

După data de 14 ianuarie 2020, Microsoft va mai oferi suport pentru Windows 7 doar contra cost.

Pentru clienții care au achiziționat licențe de volum pentru Windows 7 Professional și Windows 7 Enterprise suportul extins se va încheia în ianuarie 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 7
microsoft