Apelurile la 112 din zona București-Ilfov de pe telefoanele cu sistem de operare Android, localizate cu ajutorul tehnologiei AML

Apelurile la 112 din zona București-Ilfov de pe telefoanele cu sistem de operare Android, localizate cu ajutorul tehnologiei AML
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 ian 2020

STS anunță că realizează, sub formă de proiect pilot pe zona București-Ilfov, operaționalizarea soluției de localizare pe telefoanele mobile cu sistem de operare Android. Serviciul de Telecomunicații Speciale împreună cu operatorii mobili au finalizat activitățile de configurare și testare a arhitecturii de sistem pentru preluarea și furnizarea către SNUAU a informației de localizare avansată de tip AML.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”STS respectă termenele asumate pentru implementarea tehnologiei de localizare a apelurilor la 112 Advanced Mobile Location (AML), potrivit măsurilor stabilite în Comitetul Interministerial privind Sistemul Național de Apeluri de Urgență 112 . Pe parcursul lunii ianuarie se realizează, sub formă de pilot pe zona București-Ilfov, operaționalizarea soluției de localizare pe telefoanele mobile cu sistem de operare Android. Serviciul de Telecomunicații Speciale împreună cu operatorii mobili au finalizat activitățile de configurare și testare a arhitecturii de sistem pentru preluarea și furnizarea către SNUAU a informației de localizare avansată de tip AML”, a transmis, miercuri, STS, printr-un comunicat de presă.

După testarea în București, soluția va fi implementată la nivel național, scrie News.ro.

Microsoft lansează un update de Windows 10 pentru a rezolva o problemă de securitate deosebit de gravă CITEȘTE ȘI Microsoft lansează un update de Windows 10 pentru a rezolva o problemă de securitate deosebit de gravă

”După verificarea soluției de localizare AML pe zona București-Ilfov, vom extinde testările la nivel național, astfel încât la momentul operaționalizării acestei tehnologii în România să putem beneficia de o acuratețe cât mai bună a localizării persoanelor aflate în pericol. Serviciului de urgență 112 i-au fost aduse numeroase îmbunătățiri în ultimele luni. Am reușit să implementăm modificări legislative, tehnice și operaționale și, în același timp, am desfășurat acțiuni pentru creșterea performanței operatorilor STS care interacționează cu cetățenii și preiau apelurile de urgență”, a declarat general-maior ing. Ionel-Sorin Bălan, prim-adjunct al directorului STS.

Potrivit STS, AML este o soluție care permite transmiterea coordonatelor geografice disponibile la nivelul telefoanelor mobile pe care sunt instalate sistemele de operare Android sau iOS și utilizează capacitățile de localizare încorporate în acestea.

”Este important de menționat că AML nu este o aplicație care trebuie descărcată și instalată. Tehnologia AML presupune că un smartphone compatibil recunoaște când se efectuează un apel de urgență și activează capabilitățile telefonului pentru a colecta informațiile despre locația apelantului, coordonatele geografice ale locației fiind trimise în mod automat către sistemele SNUAU”, a mai transmis STS.

Complementar soluției de localizare AML, pot fi utilizate alte două metode alternative - Geolocation 112 și aplicația mobilă APEL 112. Acestea permit transmiterea coordonatelor geografice ale poziției apelantului către Sistemul 112 și afișarea în platformele informatice, la nivelul telefoanelor de tip smartphone.

De asemenea, la nivelul SNUAU 112 se folosește tehnica de tip Cell ID/Sector ID, care permite furnizarea de către operatorii de telefonie mobilă a unor date cu privire la caracteristicile celulei radio la care este afiliat telefonul mobil de pe care se apelează 112.

În ceea ce privește pregătirea personalului, Serviciul de Telecomunicații Speciale anunță că a fost efectuat un nou set de testări psihologice a operatorilor și s-au luat măsuri pentru intensificarea analizei modului de operare a apelurilor și cazurilor preluate de către aceștia.

viewscnt
Afla mai multe despre
sts
112
android