Apple, 6 închideri record în luna iunie. O creștere de încă 25% ar urca nivelul de capitalizare a companiei la 2 trilioane de dolari

Apple, 6 închideri record în luna iunie. O creștere de încă 25% ar urca nivelul de capitalizare a companiei la 2 trilioane de dolari
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 24 iun 2020

Acțiunile Apple au închis marți la un nou maxim istoric, a șasea închiderea record din această lună, în contextul în care gigantul și-a anunțat intenția de a renunța la Intel ca furnizor de procesoare pentru Mac.

Urmărește-ne și pe Google News

Intenția Apple de a utiliza propriile procesoare pe dispozitivele Mac, anunțată la WWDC 2020, a fost primită cu entuziasm de investitori. Laptopurile și PC-urile Apple utilizează procesoare Intel din 2006.

Apple a prezentat luni și o nouă versiune a sistemului de operare iOS.

Acțiunile gigantului amercan au urcat, marți, cu 2,13%, la 366,53 dolari. Capitalizarea bursieră a companiei se situează la 1,59 trilioane de dolari.

Pe 6 iunie, Apple a atins primul maxim bursier din luna februarie după ce, la începutul anului, compania consemnase zece închideri record.

Wizz Air avansează o nouă reducere de bilete, pentru a atrage clienți: oricine, oricând, oriunde CITEȘTE ȘI Wizz Air avansează o nouă reducere de bilete, pentru a atrage clienți: oricine, oricând, oriunde

În ultimele 3 luni, Apple a urcat la bursă cu 63%. Spre comparație, indicele Dow Jones a crescut cu 41%.

O creștere de încă aproximativ 25% ar urca valoare de piață a Apple la 2 trilioane de dolari.

Apple a întâmpinat dificultăți din cauza pandemiei, în contextul în care restricțiile și cerințele de distanțare au condus la închiderea magazinelor.

Analiștii sunt însă destul de optimiști în ceea ce privește evoluția viitoare, în condițiile în care magazinele se redeschid, iar încrederea consumatorilor este în revenire, potrivit MarketWatch.

Apple, care a fost obligată să închidă magazinele în Statele Unite și Europa din cauza pandemiei, a oferit discounturi pentru iPhone 11 în China și a introdus pe piață un nou model SE cu preț scăzut, pentru a atenua impactul scăderii cererii de smartphone-uri în lume.

Apple va lansat anul acesta primele telefoane 5G. Lansarea noului model de iPhone, organizată de obicei în luna septembrie, ar putea fi amânată cu cel puțin o lună, pe fondul perturbării lanțurilor de aprovizionare..

Unii analiști văd însă amânarea lansării ca pe o oportunitate, în contextul în care piața de smarphone-uri este în scădere, iar economia globală, per ansamblu, trece printr-o perioadă grea. Prețurile ridicate și întârzierile în dezvoltarea rețelelor 5G ar putea trage în jos vânzările de telefoane 5G în următoarele luni, potrivit analistului Edison Lee de la Jefferies.

Astfel, amânarea lansării iPhone 12 până în trimestrul al patrulea ar putea fi o mutare favorabilă pentru compania americană.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios 14
wwdc 2020
procesoare mac
smartphone
iphone
actiuni apple
iphone 12
apple 5g
apple pandemie