Apple va anunța în curând trecerea Mac-urilor la propriile procesoare

Apple va anunța în curând trecerea Mac-urilor la propriile procesoare
scris 10 iun 2020

Laptopurile și desktop-urile Apple vor fi dotate pe viitor cu procesoare dezvoltate chiar de Apple, o mutare ce, foarte probabil, va fi anunțată la WWDC 2020.

În cadrul evenimentului WWDC de anul acesta, care va fi organizat virtual din cauza pandemiei, Apple urmează să anunțe oficial că produsele din seria Macintosh vor fi dotate cu procesoare dezvoltate de companie, susțin surse anonime citate de Bloomberg.

Noua inițiativă se numește Kalamata, iar anunțul de la WWDC, care va debuta pe 22 iunie, are rolul de a da dezvoltatorilor timp să-și pregătească aplicațiile. Cel mai probabil, primele PC-uri Apple cu propriile procesoare vor intra pe piață anul viitor.

Google Maps va emite avertizări legate de COVID-19 pentru transport și călătorii CITEȘTE ȘI Google Maps va emite avertizări legate de COVID-19 pentru transport și călătorii

Pentru că arhitectura va fi una diferită de ceea ce exista în cazul procesoarelor Intel, dezvoltatorii software, inclusiv Apple, vor trebui să-și optimizeze produsele pentru noile procesoare.

Acestea se vor baza pe aceeași tehnologie folosită în cazul cipurilor de iPhone și iPad. Asta nu înseamnă că se pregătește o unificare software. PC-urile Apple vor funcționa în continuare cu propriul sistem de operare, macOS.

PC-urile Apple au folosit procesoare Intel din 2006. Recent, însă, cei de la Apple s-au temut că problemele de performanță de la Intel pot afectat dezvoltarea propriilor produse și au decis să-și creeze singuri procesoarele.

Este o mutare istorică pentru Apple, care deține în prezent aproximativ 10% din piața PC-urilor. Va fi pentru prima oară în 36 de ani când PC-urile din seria Macintosh vor folosi procesoare dezvoltate chiar de Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
mac
procesoare
intel