Microsoft vrea să vândă laptopuri ieftine cu o versiune specială de Windows

Microsoft vrea să vândă laptopuri ieftine cu o versiune specială de Windows
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 30 oct 2021

Producătorul Windows-ului este în continuare preocupat de amenințare pe care o reprezintă Chromebook-urile Google, iar cel mai nou plan de răspuns include laptopuri ieftine vândute sub brandul Surface.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși încă departe de a reprezenta o alternativă reală la Windows, Chrome OS, sistemul dezvoltat de Google, este, în continuare, considerat o amenințare pentru unul din principalele produse Microsoft.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Pandemia, cu izolarea socială, munca și învățarea de la distanță, a ajuta mult Google, în acest caz, care a avut pregătită o strategie ce a ajutat-o să crească mult în ultimii doi ani, în special pe zona de educație.

Microsoft a bâlbâit câteva replici la amenințarea Google și a avut în lucru, la un moment dat, chiar o versiune specială de Windows, pe care vânzătorii de sisteme să o folosească pe PC-urile mai slabe, însă a renunțat la idee.

Acum, Microsoft revine cu fix aceeași idee - o versiunea specială de Windows 11 - dar pe care vrea să o pună în practică singură, cu propriile laptopuri.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

Compania americană vrea să producă laptopuri ieftine, pe care să le vândă sub brandul Surface cu o versiune modificată de Windows 11 care se va numi Windows 11 SE.

Windows 11 SE nu va fi fundamental diferit de Windows 11. Vor fi eliminate, însă, anumite componente, pentru a asigura funcționarea pe laptopuri mai slabe, care să fie vândute instituțiilor de învățământ.

Pe surse, se vorbește de un prim laptop ieftin cu ecran de 11,6 inch (1366 x 768 pixeli), procesor Intel N4120 Celeron, 8GB RAM și câte un port USB-A și USB-C, însă nu se cunoaște data de lansare.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
laptopuri
surface
windows