Apple a fost liderul pieței de smartphone-uri în ultimul trimestru din 2021

Apple a fost liderul pieței de smartphone-uri în ultimul trimestru din 2021
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 ian 2022

Apple a avut, din nou, un ultim trimestru foarte bun și, la fel ca în 2020, a fost producătorul de smartphone-uri cu cele mai mari vânzări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nu doar că are, de departe, cea mai mare marjă de profit, însă, un trimestru pe an, Apple reușește să domine piața și în funcție de volum. Astfel, în T4 2021, la fel ca în T4 2020, Apple a livrat cele mai multe smartphone-uri.

Producătorul iPhone-ului a avut o cotă de 22% din livrările de smartphone-uri în ultimul trimestru al anului trecut, conform Canalys. Deși cota Apple de piață a fost mai mică cu un procent decât în 2020, a fost suficientă să păstreze compania americană pe primul loc.

Samsung a prezentat chipset-ul pe care se va baza seria Galaxy S22 CITEȘTE ȘI Samsung a prezentat chipset-ul pe care se va baza seria Galaxy S22

Pe locul al doilea s-a aflat Samsung, cu 20% din piață. Producătorul coreean a câștigat 3% față de T4 2020, însă, insuficient pentru a depăși Apple.

În clasament urmează Xiaomi (12%), Oppo împreună cu OnePlus (9%) și Vivo (8%).

Per ansamblu, piața de smartphone-uri a crescut cu un singur procent. Producătorii s-au confruntat, în această perioadă, cu probleme de stocuri și creșterea infectărilor cu COVID-19 din cauza noului val.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
smartphone