Apple a lansat iOS 14.5

Apple a lansat iOS 14.5
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 apr 2021

Spre nemulțumirea companiilor din advertising, Apple a lansat iOS 14.5, cu un nou sistem de protejare a intimității, în care utilizatorul trebuie să-și dea acordul înainte de a fi urmărit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

iOS 14.5 (împreună cu corespondentul său de iPad) au fost lansate luni seara și, pot fi, de atunci, instalate pe device-urile mobile dezvoltate de Apple. Deși este doar un update intermediar, acesta aduce câteva noutăți notabile.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

În primul rând, iOS 14.5 vine cu ceea ce Apple numește App Tracking Transparency. În cadrul acestui nou sistem de protejare a intimității, utilizatorul va primi o notificare ce-l va întreba dacă permite aplicațiilor să-l urmărească în afara propriilor servicii.

Dacă utilizatorul refuză urmărirea din partea unei aplicații, aceasta nu va mai putea folosi identificatorul unic furnizat de telefon pentru a vedea activitatea utilizatorului în cadrul altor servicii și aplicații.

Mai multe opțiuni legate de noul App Tracking Transparency, printre care blocarea în mod implicit a urmăririi, pentru a nu mai primi notificări de fiecare dată, există acum la Settings - Privacy.

Deblocarea iPhone-urilor se poate face acum cu ajutorul Apple Watch, pentru situațiile în care FaceID nu poate realiza identificarea utilizatorului din cauza măștii.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

Siri are acum mai multe voci din care utilizatorul poate alege în cadrul procesului inițial de configurare a telefonului. Asistentul celor de la Apple poate acum să realizeze și apeluri de urgență, când i se cere, sau să sune pe FaceTime.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Ionuț Nedea, Litoralulromanesc.ro: Statul trebuie să promoveze destinațiile românești pentru turiștii români și străini. Exceptarea măsurii de purtare a măștii la plajă

Același iOS 14.5 aduce suport pentru noile dispozitive de localizare a obiectelor, AirTags, precum și pentru folosirea a două SIM-uri 5G pe iPhone 12. Nu lipsesc nici o serie întreagă de noi emoji-uri.

Noua versiune poate fi instalată pentru orice model care suportă iOS 14.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ios