FOTO Tentativă de tip phishing care folosește identitatea Poștei Române

FOTO Tentativă de tip phishing care folosește identitatea Poștei Române
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2021

O nouă tentativă de tip phishing care folosește identitatea vizuală a Companiei Naționale "Poșta Română" (CNPR) a fost descoperită de către specialiștii în securitate cibernetică, anunță Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Tentativă de fraudă care folosește identitatea vizuală de la Compania Națională Poșta Română. Prietenii de la ProDefence au documentat acest atac de tip #phishing și au ajuns la concluzia că este una dintre cele mai bune tentative de până acum, atacatorii fiind extrem de atenți la detalii. Cu toate acestea, domeniul din link (rmkbyhsam[.]com) ar trebui să fie un element destul de concludent în a sesiza faptul că asistăm la o încercare de păcălire a utilizatorului", precizează sursa citată.

Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III) CITEȘTE ȘI Dacă ar ajunge roboții să dea consultanță, ce vor mai face oamenii? Despre viitorul consultanței, ce cred liderii PwC (III)

Experții recomandă utilizatorilor atenție sporită la sursa e-mail-urilor primite, la textul mesajelor și la atașamentele pe care doresc să le acceseze, să efectueze verificări suplimentare, acolo unde există suspiciuni și sub nicio formă să nu deschidă atașamentele în astfel de cazuri, scrie Agerpres.

Persoanele fizice, juridice și instituțiile publice din România pot raporta, la numărul unic 1911, incidentele de securitate cibernetică pe care le-au constatat. Numărul poate fi apelat gratuit din orice rețea de telefonie, și este disponibil non-stop.

FOTO Tentativă de tip phishing care folosește identitatea Poștei Române

viewscnt
Afla mai multe despre
poșta româna
phishing