Apple a purtat negocieri cu DuckDuckGo pentru înlocuirea Google Search

Apple a purtat negocieri cu DuckDuckGo pentru înlocuirea Google Search
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 oct 2023

În urmă cu câțiva mulți ani, Apple a luat în calcul și chiar a purtat discuții cu DuckDuckGo pentru înlocuirea Google Search în modul de navigare privată a browser-ului Safari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nu doar cu Microsoft a negociat Apple în vederea înlocuirii Google ca motor de căutare implicit în Safari, ci și cu DuckDuckGo, așa cum arată o serie de mărturii din procesul SUA vs Google făcute acum publice.

Discuțiile dintre executivii Apple și cei de la DuckDuckGo au avut loc în perioada 2018 și 2019 și au vizat folosirea acestuia în Private Mode, cu menținerea Google Search în modul obișnuit de navigare.

Apple a lansat o actualizare software pentru a rezolva problema încălzirii iPhone 15 CITEȘTE ȘI Apple a lansat o actualizare software pentru a rezolva problema încălzirii iPhone 15

Discuțiile nu s-au concretizat, însă, deși CEO-ul DuckDuckGo Gabriel Weinberg spune că a fost surprins că Apple a renunțat la idee.

De cealaltă parte, vice președintele Apple John Giannandrea spune că gigantul american nu a luat niciodată în serios varianta DuckDuckGo.

Ideea Apple era creșterea nivelului de intimitate oferit utilizatorilor, dat fiind faptul că DuckDuckGo se promovează promițând mai multă intimitate decât Google. Însă, există dubii serioase în privința intimității oferite de DuckDuckGo, care colaborează cu Microsoft pentru a folosi indexul Bing și care, în urmă cu câțiva ani, a fost prinsă că trimitea către Microsoft date personale prin care utilizatorii puteau fi urmăriți.

Chiar dacă nu a mers până la capăt pe implementarea DuckDuckGo, în iOS 17, Apple permite utilizatorilor să aleagă în modul privat de navigare un alt motor decât cel implicit, care rămână Google Search.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
duckduckgo
google
safari