Apple a vândut mai puține iPhone-uri, dar a câștigat mai mulți bani

Apple a vândut mai puține iPhone-uri, dar a câștigat mai mulți bani
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 feb 2018

Chiar dacă a avut vânzări mai slabe, Apple a reușit să câștige mai mulți bani de pe urma comercializării telefoanelor sale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Apple a vândut în primul trimestru fiscal al anului 77,3 milioane de iPhone-uri. Comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, când compania americană stabilise recordul de 78,3 milioane de unități vândute, scăderea este de 1,24%.

Chiar și cu această scădere a vânzărilor cu 1 milion de unități, Apple a reușit să câștige mai mulți bani de pe urma telefoanelor sale. 61,58 de miliarde de dolari au generat vânzările de iPhone, cu 11,69% mai mult decât cele 54,38 de miliarde din Q1 2017.

Samsung a devenit cel mai mare producător de cipuri CITEȘTE ȘI Samsung a devenit cel mai mare producător de cipuri

Creșterea veniturilor se datorează noului iPhone X, model care s-a vândut cu prețuri care au început de la 1.000 de dolari. De altfel, prețul mediu de vânzare al iPhone-urilor în primul trimestru al anului a fost de 796 de dolari, față de 694 de dolari, cu un an în urmă.

Și chiar având vânzări mai mici în primul trimestru din 2018, analiștii se așteaptă ca pe tot anul, Apple să înregistreze din acest punct de vedere o creștere de 1,5%.

Șeful companiei, Tim Cook, a declarat că iPhone X a depășit așteptările și a fost cel mai bine vândut model de iPhone în fiecare săptămână din noiembrie, când a început să fie livrat.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone