Apple a vândut peste 13 milioane de telefoane iPhone 6s și iPhone 6s Plus în primul weekend de la lansare

Apple a vândut peste 13 milioane de telefoane iPhone 6s și iPhone 6s Plus în primul weekend de la lansare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 28 sep 2015

Apple a declarat astăzi că a vândut peste 13 milioane de telefoane iPhone 6s și iPhone 6s Plus în primul weekend de la lansarea acestora în magazine, ceea ce reprezintă un nou record, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

Recordul anterior, atins anul trecut, a fost de 10 milioane de telefoane vândute în primele trei zile de la introducerea acestora pe rafturile magazinelor Apple. Succesul mai mare de anul acesta s-a datorat și comercializării noilor modele de iPhone în China, având în vedere că anul trecut lansarea pe această piață a fost întârziată din cauza reglementărilor.

iPhone 6s și iPhone 6s Plus, variantele îmbunătățite ale smartphone-urilor lansate toamna trecută de Apple, pot fi comandate de pe 12 septembrie, dar vineri, 25 septembrie, au fost lansate oficial în magazinele din marile orașe ale lumii.

Data exactă când noile modele de telefoane vor fi lansate în România nu este cunoscută încă, dar Apple a anunțat că noile iPhone vor fi disponibile în 40 de alte țări începând cu 9 octombrie, ajungând în 130 de state până la finalul anului.

Ecranele noilor telefoane sunt dotate cu tehnologia 3D Touch (versiunea pentru mobil a funcției Force Touch de pe ceasul Apple), care răspunde la intensitatea atingerii, permițând utilizatorului să aleagă între multiple aplicații. De asemenea, icoanele de pe ecranul de pornire au meniuri separate, iar pentru Siri, asistenta digitală personală de pe iPhone, compania condusă de Tim Cook a introdus o nouă funcție, care permite aplicației să facă remarci ironice.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 6s
iphone 6s plus
iphone
telefoane