Apple aduce modificări sistemului de testare software

Apple aduce modificări sistemului de testare software
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 nov 2019

Pentru a nu mai repeta experiența negativă reprezentată de iOS 13, compania americană a decis să schimbe procedura prin care sunt testate update-urile software.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Alături de utilizatorii care s-a plâns necontenit pe rețelele de socializare, Apple a fost nemulțumită de numărul mare de bug-uri cu care a fost lansat iOS 13 și a decis să facă schimbări importante în sistemul de dezvoltare pentru ca aceste probleme să nu se repete și în versiunile viitoare.

iOS 14 se va concentra pe rezolvarea problemelor rămase nereparate și creșterea stabilității sistemului de operare. Unii utilizatori ar putea remarca aici un deja vu, deoarece Apple a făcut același lucru în urmă cu câțiva ani. iOS 9 a fost o versiune dedicată rezolvării problemelor introduse de iOS 8.

Apple Music lansează o versiune pentru companii CITEȘTE ȘI Apple Music lansează o versiune pentru companii

De data aceasta însă, Apple merge mai departe și modifică sistemul intern de testare a facilităților noi. Se vor folosi markeri software pentru izolarea și stabilizarea build-urilor zilnice.

Este un sistem pe care Google și Microsoft îl folosesc de mulți ani pentru actualizarea unor produse software precum Chrome și Windows. Dat fiind istoricul update-urilor de Windows, în special, nici acest sistem nu pare a fi tocmai infailibil.

Apple nu este la primul update de iOS care suferă de numeroase probleme tehnice, însă noua versiune pare să fi doborât toate recordurile. Altfel nu se pot explica cele 8 update-uri minore pentru iOS 13 pe care Apple le-a lansat deja în doar două luni.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios
software