Apple, amendată în Brazilia pentru că vinde telefoane fără încărcător

Apple, amendată în Brazilia pentru că vinde telefoane fără încărcător
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 sep 2022

Ministerul Justiției din Brazilia a ordonat Apple să anuleze toate vânzările de telefoane care nu includ încărcător și a anunțat o amendă pentru exact această practică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Apple a fost amendată cu aproximativ 2,38 milioane de dolari în Brazilia, din cauza faptului că nu mai include încărcătoare în cutiile iPhone-urilor pe care le vinde.

Guvernul brazilian a acuzat Apple de „discriminare deliberată a consumatorilor” și i-a cerut, totodată, să anuleze toate vânzările de telefoane care nu sunt însoțite de încărcătoare.

Apple ar putea prezenta AirPods Pro 2 săptămâna aceasta CITEȘTE ȘI Apple ar putea prezenta AirPods Pro 2 săptămâna aceasta

Apple a susținut, la fel ca și înainte, că decizia de a nu mai livra încărcătoare împreună cu iPhone-urilor contribuie la reducerea poluării, însă, oficialii brazilieni au respins afirmația, susținând că nu există dovezi în acest sens.

Apple a anunțat că va contesta decizia.

Compania americană a renunțat la încărcătoare în 2020. De atunci, însă, mulți alți producători de smartphone-uri i-au călcat pe urme, fără a fi luați în vizor de autorități.

Apple va prezenta astăzi seria iPhone 14, care, cel mai probabil, nu va include nici ea un încărcător.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
brazilia
telefoane
încărcător