Apple, amendată în Franța pentru colectarea datelor personale fără acordul utilizatorilor

Apple, amendată în Franța pentru colectarea datelor personale fără acordul utilizatorilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 ian 2023

Pentru că nu a cerut acordul expres al utilizatorilor ale căror date personale le-a colectat, Apple trebuie să plătească în Franța o amendă de 8 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Autoritatea franceză autorizată să verifice respectarea normelor GDPR a decis amendarea Apple cu 8 milioane de euro pentru practicile de colectare a datelor personale folosite în urmă cu mai mulți ani.

În iOS 14.6 colectarea datelor personale se făcea automat, iar opțiunea dezactivării acestui proces era ascunsă undeva în aplicația Settings, unde nu mulți utilizatori reușeau să o găsească.

Prima cască Apple de AR/VR va fi scumpă și va avea o autonomie redusă CITEȘTE ȘI Prima cască Apple de AR/VR va fi scumpă și va avea o autonomie redusă

Investigația a început în martie 2021 iar penalizarea are în vedere vechile practici ale companiei americane. Verificările realizate între timp nu au mai descoperit alte nereguli.

Apple s-a declarat dezamăgită de decizie, împotriva căreia va face Apel. Reprezentanții companiei spun că Apple oferă cele mai multe opțiuni în ceea ce privește colectarea datelor pentru targetarea cu reclame, iar utilizatorii au acum inclusiv opțiunea blocării complete a urmăririi realizate de aplicații.

Apple nu este la prima amendă primită în Franța. În 2020, a fost amendată atât pentru abuzuri la nivelul distribuției, cât și pentru limitarea intenționată a performanței iPhone-urilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
amendă
franța
reclame