Apple ar fi oprit definitiv producția smartphone-ului iPhone 12 mini

Apple ar fi oprit definitiv producția smartphone-ului iPhone 12 mini
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 iun 2021

Surse apropiate gigantului american Apple susțin că modelul iPhone 12 mini, care a performant sub așteptările companiei, ar fi fost scos deja din producție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Seria iPhone 12 este deja considerată un succes de analiști, însă nu toate modelele au avut vânzările la care se aștepta Apple. Marea dezamăgire s-a numit iPhone 12 mini.

Deși este cel mai accesibil model al seriei, iPhone 12 mini s-a vândut cel mai prost, semn că utilizatorii care preferă ecranele mai mici sunt din ce în ce mai puțini și că ceilalți nu sunt dispuși să revină la un ecran mai mic, nici dacă asta înseamnă o economie.

Mark Zuckerberg anunță noi funcții: magazine pe WhatsApp și Marketplace, Instagram Visual Search și Shops Ads CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg anunță noi funcții: magazine pe WhatsApp și Marketplace, Instagram Visual Search și Shops Ads

Tocmai pentru că este cel mai ieftin model al seriei, a fost surprinzător, atât pentru analiști, cât și pentru Apple, să constate că iPhone 12 mini a reprezentat doar 5% din vânzările celei mai noi serii de smartphone-uri ale companiei.

În consecință, nu sunt deloc surprinzătoare informații apărute acum pe surse, conform cărora Apple a oprit deja producția de iPhone 12 mini.

Compania americană se va concentra și va redirecționa acum resursele rămase disponibile către celelalte modele ale seriei. În fapt, pentru profitul Apple, nu este deloc un lucru rău că se vând mai bine modelele mai scumpe, care au și o marjă mai mare profit.

iPhone 12 mini va mai fi disponibil în magazine până la terminarea stocurilor, de la 800 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple smartphone
iphone 12 mini