Apple ar putea folosi ecrane de la LG pentru viitoarele modele de iPhone X

Apple ar putea folosi ecrane de la LG pentru viitoarele modele de iPhone X
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 iun 2018

Pentru a-și reduce dependența de Samsung în ceea ce privește ecranele, Apple ar putea apela la rivalul acestuia, LG.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Zvonul, care nu reprezintă o noutate, este întărit acum de surse anonime citate de publicația americană Bloomberg, care susține că Apple va colabora cu LG chiar de anul acesta.

Înțelegea inițială dintre cele două companii prevede ca LG să furnizeze Apple între 2 și 4 milioane de ecrane OLED pentru iPhone X și, eventual, pentru alte smartphone-uri cu ecrane OLED pe care Apple le va lansa.

Însă, chiar și 4 milioane de ecrane nu sunt nici pe departe suficiente pentru Apple care, anul trecut, a încheiat un acord inițial cu Samsung pentru 100 de milioane de ecrane.

Apple și Samsung au convenit închiderea unui litigiu referitor la brevete, care dura de ani de zile CITEȘTE ȘI Apple și Samsung au convenit închiderea unui litigiu referitor la brevete, care dura de ani de zile

Asta înseamnă că iPhone-urile de anul acesta vor avea la bază atât ecrane produse de Samsung, cât și de LG.

Cu doi furnizori de ecrane OLED, Apple ar putea obține atât o reducere a costurilor, cât și acces mai rapid la stocuri, pentru cazurile în care este necesară o schimbare bruscă de strategie.

Pe de altă parte, rămâne de văzut dacă Apple nu va avea probleme din cauza ecranelor furnizate de LG. Acestea au fost folosite pe smartphone-uri precum LG V30 și a fost vizibil faptul că nu sunt încă la nivelul celor produse de Samsung.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
lg
ecrane
oled