Apple ar putea lansa un iPhone cu ecran mai mic

Apple ar putea lansa un iPhone cu ecran mai mic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 oct 2019

Pentru că iPhone 11 nu este suficient de ieftin pentru utilizatorii care refuză să facă upgrade de la modelele mai vechi, Apple ar putea lansa un nou iPhone SE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

iPhone SE este modelul cu ecran de 4 inch pe care Apple l-a lansat în 2016 pentru acei utilizatori nemulțumiți de moda ecranelor mari, utilizatori care ar fi preferat să-și poată folosi telefonul cu o singură mână.

Analistul chinez Ming-Chi Kuo, pe baza informațiile aflate de la producătorii chinezi de componente pentru iPhone, este convins că Apple va lansa un al doilea model de iPhone SE în primul trimestru al anului viitor.

Noul model ar urma să se bazeze pe șasiul lui iPhone 8, ultimul model dinainte de iPhone X. Drept urmare ecranul ar putea avea o diagonală de 4,7 inch, care, deși mică în comparație cu cei peste 6 inch din ziua azi, este oricum mai puțin șocantă decât 4 inch, cât avea iPhone SE în 2016.

FOTO Microsoft a lansat nouă serie Surface CITEȘTE ȘI FOTO Microsoft a lansat nouă serie Surface

Pentru că se va baza pe iPhone 8, noua versiune de iPhone SE ar urma să aibă senzor de amprente, spre deosebire de ultimele trei modele de iPhone care au renunțat la acesta în favoarea scanării faciale.

Dimensiunea mică a ecranului și păstrarea senzorului de amprente nu sunt întâmplătoare. Apple vrea astfel să-i convingă să facă upgrade pe cei care care nu și-au schimbat iPhone-ul de mai mulți ani.

Altfel, noul iPhone SE ar urma să fie adus la zi pe partea tehnică (chipset A13, 3 GB RAM) și să fie mai ieftin decât iPhone 11. În prezent, cel mai ieftin model este iPhone 8, ale cărui prețuri încep de 449 dolari.

Kuo se aventurează chiar și spune că Apple va vinde anul viitor undeva între 30 și 40 de milioane de unități din iPhone SE.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone