Apple ar putea lansa un serviciu de știri pe bază de abonament

Apple ar putea lansa un serviciu de știri pe bază de abonament
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 apr 2018

Grație unei achiziții recente, Apple ar urma să lanseze o aplicație care să ofere acces utilizatorilor la conținut de calitate pe bază de abonament.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Luna trecută, Apple a cumpărat Texture, o companie care oferea peste 200 de reviste în format digital în schimbul unui abonament în valoare de 9,99 de dolari pe lună.

Conform Bloomberg, tehnologia Texture va fi integrată în propriul serviciu, Apple News. Acesta urmează să fie relansat în următorul an, iar veniturile din abonamente să fie împărțite între Apple și publicații.

Noul Apple News ar urma să funcționeze pe baza unui model precum cel folosit de aplicațiile de streaming video și muzicale. Utilizatorii ar urma să plătească un abonament lunar pentru acces nelimitat la conținutul publicațiilor.

Sony anunță Xperia XZ2 Premium, primul smartphone cu sistem foto dual al companiei CITEȘTE ȘI Sony anunță Xperia XZ2 Premium, primul smartphone cu sistem foto dual al companiei

Deocamdată nu se cunoaște cum anume vor fi împărțite veniturile între Apple și publicațiile înscrise în cadrul noului serviciu. În prezent, Apple folosește același model în cadrul magazinului său de aplicații, unde oprește 30% din prețul unui aplicații obișnuite și 15% din prețul unui abonament lunar.

Apple nu este la prima tentativă de creare a unui serviciu de știri pe bază de abonament. Compania americană a renunțat la aplicația Newsstand, care oferea reviste individuale contracost, în favoarea Apple News.

De asemenea, Apple a colaborat cu News Corp., împreună cu care a creat publicația de știri The Daily pentru iPad. După doi ani, cei de la News Corp. au renunțat din cauza audienței reduse.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
stiri