Apple ar urma să afișeze reclame în aplicațiile preinstalate pe iPhone

Apple ar urma să afișeze reclame în aplicațiile preinstalate pe iPhone
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 aug 2022

Unele din aplicațiile Apple care vin preinstalate pe iPhone-uri ar putea în curând să afișeze reclame, după ce compania și-a stabilit ca obiectiv creșterea veniturilor din reclame.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Deși nu este o companiei să trăiască din reclame, precum Google și Facebook, iar de multe ori chiar a pozat într-un opozant al acestui model de business din cauza implicațiilor avute asupra intimității utilizatorilor, Apple a decis să crească semnificativ focusul pe reclame.

Gigantul american și-ar fi fixat ca obiectiv, conform Bloomberg, creșterea semnificativă a veniturilor din reclame. De la 4 miliarde de dolari pe an, șefii companiei vor să ajungă la venituri anuale de două cifre din reclame.

Aplicații cu malware, descoperite în magazinul de aplicații pentru Mac CITEȘTE ȘI Aplicații cu malware, descoperite în magazinul de aplicații pentru Mac

În acest scop, Apple ar urma ca în curând să afișeze reclamele în propriile aplicații, aplicații care sunt deja instalate pe iPhone în momentul în care smartphone-ul este cumpărat.

Maps, News, Books și Podcasts se vor număra printre aplicațiile în care Apple urmează să afișeze reclame. Acestea sunt acum testate intern, înainte de a fi implementate.

În Apple Maps, de exemplu, la fel ca la Google Maps, urmează ca reclamele să ia forma recomandărilor de restaurante, magazine etc. care să fie afișate în legătură cu căutările realizate de utilizator în cadrul aplicației.

Tot în aceeași idee, Apple ar lua în calcul lansarea unei versiuni cu reclame a serviciului de streaming Apple TV+, urmând aceeași direcție pe care vor să meargă Netflix, Disney+ și HBO Max.

În același timp, Apple se pregătește să afișeze mai multe reclame și în App Store. Unicul magazin de aplicații pentru iPhone va afișa reclame cu vizibilitate mare, în pagina principală și în pagina de descărcare a aplicațiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
reclame
aplicații
iphone