Apple are noi probleme cu autoritățile de reglementare din UE, care cer informații de la companii de vânzări online

Apple are noi probleme cu autoritățile de reglementare din UE, care cer informații de la companii de vânzări online
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 oct 2019

Apple are noi probleme cu autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană, care întreabă companiile de vânzări online dacă li s-a spus că folosească serviciul de plăți mobile al companiei americane, Apple Pay, în locul serviciilor concurente, potrivit unui document obținut de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Într-un chestionar trimis în luna august, Comisia Europeană afirmă că are informații potrivit cărora Apple ar fi restricționat plățile online pentru achizițiile de bunuri și servicii prin intermediul aplicațiilor sau site-urilor comercianților, încălcând legislația europeană în domeniul concurenței, scrie News.ro.

Lansat în octombrie 2014, serviciul de plăți mobile Apple Pay face parte din strategia Apple de diversificare a operațiunilor față de vânzările de dispozitive. Serviciul este disponibil în peste 50 de țări la nivel global, inclusiv în peste 20 de state din Uniunea Europeană.

VIDEO&FOTO Apple lansează AirPods Pro CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Apple lansează AirPods Pro

Chestionarul întreabă dacă companiile au avut obligația contractuală de a permite o anumită metodă de plată și dacă aceste contracte au inclus condiții de integrare a serviciului Apple Pay îm aplicațiile și site-urile lor.

Autoritățile de reglementare au dorit să afle dacă Apple a respins aplicațiile comercianțiilor ca fiind incompatibile cu termenii și condițiile pentru integrarea Apple Pay în aplicațiile lor.

Comisia a confirmat că a cerut informații de la participanții din piață.

Apple nu a răspuns imediat solicitării de comentarii din partea Reuters.

Criticii au reclamat de mult timp existența unui cip NFC pe iPhone care face ca Apple Pay să fie selectat automat atunci când un utilizator de iPhone plătește pentru bunuri și servicii, excluzând serviciile de plată ale companiilor concurente.

Alerte recente apărute pe iPhone-uri, care întrebau utilizatorii dacă vor să instaleze Apple Pay pee dispozitivele lor au dus la apariția unor proteste.

Într-un interviu acordat anul trecut de comisarul pentru Concurență Margrethe Vestager, aceasta a spus că ar putea investiga Apple dacă vor exista plângeri oficiale.

Apple este deja ținta unei plângeri din partea serviciului suesez de streaming pentru muzică Spotify, care afirmă că Apple limitează companiile concurente de streaming. Comisia trebuie să decidă dacă va începe o investigație.

viewscnt
Afla mai multe despre
uniunea europeana
apple