Apple cumpără un startup AI care poate ajuta Siri să recupereze teren în fața rivalilor Alexa și Google Assistant

Apple cumpără un startup AI care poate ajuta Siri să recupereze teren în fața rivalilor Alexa și Google Assistant
scris 18 feb 2019

Apple a cumpărat PullString, un startup din domeniul inteligenței artificiale, care ajută companiile să dezvolte aplicații vocale bazate pe asistenți virtuali și care a colaborat anterior cu Amazon și Google, rivalii producătorului iPhone.

Startup-ul a fost înființat în 2011, sub numele de ToyTalk, fiind fondat de fostul director tehnic al Pixar, Oren Jacob. PullString a debutat cu aplicații pentru industria jucăriilor, cea mai cunoscută colaborare fiind cu Mattell, prorietarul Barbie.

În 2015, cu srijinul PullString, Mattell a lansat o variantă interactivă a păpușii Barbie, capabilă să poarte conversații, pe baza funcțiilor de recunoaștere vocală și conectare la Internet.

Samsung a plasat panouri publicitare gigantice în mai multe orașe importante din lume pentru promvoarea noilor sale smartphone-uri CITEȘTE ȘI Samsung a plasat panouri publicitare gigantice în mai multe orașe importante din lume pentru promvoarea noilor sale smartphone-uri

Startup-ul și-a schimbat numele în PullString în 2016.

Achiziția ar putea ajuta Apple să accelereze dezvoltarea aplicațiilor bazate e asistentul vocal Siri, fiind în urma competitorilor Amazon și Google, care au proprii asistenți, Alexa și Google Assistant, notează The Verge.

Valoarea tranzacției nu a fost anunțată, însă, potrivit TechRadar și The Verge, aceasta este estimată între 50 de milioane de dolari și 100 de milioane de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
siri
alexa
google assistant
startup
achizitie
pullstring