Apple, Google, Microsoft și alții, dați în judecată pentru piraterie masivă

Apple, Google, Microsoft și alții, dați în judecată pentru piraterie masivă
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 mai 2019

Mai multe companii americane care oferă servicii muzicale sunt chemate în instanță, fiind acuzate de implicare într-o amplă operațiune de piratare a câtorva mii de melodii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deținătorii drepturilor pentru creațiile lui Harold Arlen, unul dintre cei mai mari compozitori de muzică clasică pentru filme și piese de teatru, dau în judecată Apple, Amazon, Google, Microsoft și Pandora pentru distribuirea neautorizată a creațiilor acestuia.

Acuzarea arată că cele cinci companii se fac vinovate de piratare masivă, fiind vorba de peste 6.000 de melodii pentru care acestea nu dețin drepturi de difuzare.

Nu se cunosc deocamdată numele melodiile și albumelor care fac obiectul procesului, însă unele din creațiile lui Arlen pot fi găsite de câte două ori pe serviciile Apple și Amazon la prețuri diferite, ceea ce ridică deja suspiciuni.

Primul hardware produs de Spotify este o “chestie pentru mașină” CITEȘTE ȘI Primul hardware produs de Spotify este o “chestie pentru mașină”

Dosarul de 148 de pagini depus de acuzare numește, alături de companiile de tehnologie, mulți alți distribuitori de muzică ce comercializează creațiile lui Arlen fără a deține drepturi în acest sens.

Deținătorii drepturilor cer încetarea imediată de distribuției neautorizate și plata unei sume necunoscute drept daune.

Harold Arlen este cunoscut, printre altele pentru melodia Over the Rainbow, compusă pentru filmul Vrăjitorul din Oz. Acesta a câștigat Premiul Academiei pentru cel mai bun cântec original în 1939.

Arlen a decedat în 1986.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
google
microsoft
amazon
pandora
muzica