Apple inaugurează vineri precomenzile pentru iPhone X, cu o săptămână înainte de lansarea în magazine

Apple inaugurează vineri precomenzile pentru iPhone X, cu o săptămână înainte de lansarea în magazine
scris 27 oct 2017

Apple inaugurează vineri precomenzile pentru iPhone X, care ar putea fi cea mai importantă zi pentru noul smartphone, cu o săptămână înainte ca dispozitivul să fie disponibil în magazine, relatează Bloomberg.

Cumpărătorii vor putea începând de vineri să precomande iPhone X, care va fi livrat în magazine începând din 3 noiembrie. Apple a avut probleme să se aprovizioneze cu unele componente, așa că data de livrare ar putea fi amânată după înregistrarea primelor câteva milioane de comenzi. Plasarea cât mai devreme a comenzilor din partea clienților va asigura Apple că aceștia nu vor opta pentru telefoane concurente, în timpul sezonului cumpărăturilor de iarnă, chiar dacă aceștia vor avea de așteptat mai mult înainte de a primi un iPhone X, scrie News.ro.

”Ori de câte ori convingi oamenii să precomande un produs care nu este încă disponibil este o veste bună. Își oferă vizibilitate, este mai ieftin decât dacă îl vinzi în magazin, este mai ușor să spui oamenilor când va sosi”, a declarat Julie Ask, analist la Forrester Research.

Sub coordonarea directorului de retail Angela Ahrendts, Apple a extins mai multe canale prin care să își asigure vânzările în avans ale iPhone. Acest fapt a condus la cozi mai mici ale fanilor în fața magazinelor, în zilele de lansare a telefoanelor.

DOCUMENT Guvernul va începe anul viitor licitația pentru vânzarea licențelor telecom 5G, pentru a face rost de bani la buget CITEȘTE ȘI DOCUMENT Guvernul va începe anul viitor licitația pentru vânzarea licențelor telecom 5G, pentru a face rost de bani la buget

Astfel, chiar dacă analiștii anticipează că numărul de telefoane iPhone X va fi limitat la început, dispozitivul va fi totuși disponibil în 55 de țări și teritorii.

Apple se mai așteaptă ca iPhone X să fie disponibil în numeroase magazine pe 3 noiembrie și a anunțat marți că persoanele interesate trebuie să vine devreme la magazine.

Atunci când clienții comandă online, aceștia nu plătesc în avans. În schimb, Apple încasează banii atunci când iPhone-ul este livrat. Investitorii și analiștii vor putea să monitorizeze cum vor evolua perioadele de așteptare a livrărilor în cursul zilei de vineri, ceea ce le vor oferi o imagine despre cerere. Odată cu creșterea numărului de precomenzi va crește probabil și perioada de așteptare, pe măsură ce stocurile inițiale de modele iPhone X vor fi epuizate.

Luând în considerare informațiile legate de întârzierile de producție, timpul de livrare pentru iPhone X va ajunge până la ora 8 a.m. (ora New York-ului) la 4-6 săptămâni și va rămâne neschimbat în următoarele zile, a apreciat Gene Munster, un analist experimentat pentru Apple și co-fondator al Loup Ventures.

Suita de servicii care însoțește dispozitivele iPhone, de la cel de stocare a fotografiilor la cel de streaming Apple Music și până la Appp Store, face dificil ca utilizatorii să renunțe la iPhone-uri pentru un telefon care funcționează cu sistemul de operare Android.

Riscul ca Apple să piardă clienți în favoarea Samsung Electronics din cauza întârzierii livrărilor este scăzut, întrucât cel mai recent telefon flagship al companiei sud-coreene a fost lansat în aprilie.

Apple va raporta rezultatele financiare trimestriale pe 2 noiembrie, câmd va publica și estimări referitoare la ultimele trei luni ale anului, care includ sezonul sărbătorilor. Analiștii anticipează pentru cele trei luni venituri de 86 de miliarde de dolari, mai mari cu aproape 10% față de aceeași perioadă a anului 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone x