Apple închide toate magazinele și birourile din China continentală

Apple închide toate magazinele și birourile din China continentală
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 feb 2020

Apple a anunțat că închide toare magazinele și birourile corporative din China continentală, până pe 9 februarie, din cauza coronavirusului care a dublat numărul deceselor la peste 250, într-o săptămână, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Dintr-o mare precauție și pe baza ultimelor recomandări ale experților din domeniul sănătății, închidem birourile noastre corporative, magazinele și centrele de contact din China continentală, până pe 9 februarie, a anunțat Apple într-un comunicat. Compania a arătat că așteaptă cu nerăbdare să redeschidă magazinele, ”cât mai curând posibil”, scrie News.ro.

În această săptămână, Apple închisese deja trei magazine în China, din cauza îngrijorărilor legate de răspândirea virusului.

Tarifele apelurilor în Marea Britanie nu vor fi modificate în acest an, în contextul Brexit-ului CITEȘTE ȘI Tarifele apelurilor în Marea Britanie nu vor fi modificate în acest an, în contextul Brexit-ului

Compania se alătură altor retaileri străini, între care Starbucks și McDonald’s, care au închis temporar magazine, ca măsură de precauție.

Între timp, multe alte companii au cerut angajaților din China să lucreze de acasă și să nu mai plece în călătorii de afaceri care nu sunt absolut necesare, în prima săptămână din februarie.

În mod normal, companiile din China s-ar fi pregătit să revină la programul normal de lucru, după încheierea vacanței de o săptămână pentru Anul Nou chinezesc.

Apple continuă să depindă puternic de China, atât în privința vânzărilor de smartphone-uri cât și a lanțului de aprovizionare și producție. Multe fabrici din provincia Hubei, inclusiv fabrici ale AB InBev și General Motors, au suspendat temporar producția din cauza virusului.

Într-o conferință susținută recent, directorul general al Apple, Tim Cook, a afirmat că Apple lucrează la planuri de compensație, pentru a răspunde posibilelor pierderi de producție din cauza furnizorilor din Wuhan. Orașul aflat în centrul epidemiei este baza mai multor furnizori ai Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
magazine
china