Apple introduce o confirmare suplimentară pentru plățile realizate prin App Store

Apple introduce o confirmare suplimentară pentru plățile realizate prin App Store
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 apr 2019

Pentru a evita abuzurile care nu au lipsit în ultimii ani, Apple adaugă o fereastră suplimentară de confirmare pentru plățile făcute de utilizatorii dispozitivelor sale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cazul abonamentelor și micro tranzacțiilor, magazinul de aplicații al celor de la Apple va afișa acum o confirmare suplimentară pentru a se asigura că utilizatorul înțelege că urmează să plătească o sumă de bani unică sau recurentă.

Noua măsură de protecție ia forma unei ferestre afișate după ce utilizatorul folosește senzorul de amprente pentru instalarea unei aplicații care include micro tranzacții sau este disponibilă pe bază de abonament.

Meniul “Confirm Subscription” explică acum foarte clar că în cazul abonamentelor plata lunară va continua automat dacă utilizatorul nu o va opri în mod expres din cadrul aplicației tocmai instalate.

Apple investește masiv în viitorul său serviciu de gaming CITEȘTE ȘI Apple investește masiv în viitorul său serviciu de gaming

Nevoia acestei noi confirmări a devenit vizibilă și chiar cerută de mulți dintre utilizatorii produselor Apple după ce s-a constatat că anumiți dezvoltatori profită de simplitatea procesului de achiziții din App Store pentru a forța sau a păcăli utilizatorul să plătească.

Unele aplicații, precum cele de fitness, taxau utilizatorul când acesta folosea senzorul de amprente sub pretextul că aveau nevoie de amprentă pentru a confirma sau a accesa datele personale salvate.

În ultima vreme au fost descoperite și aplicații care foloseau orice atingere a senzorului de amprente pentru a încasa banii, fără vreo informare sau avertizare în acest sens a utilizatorului.

La începutul anului, Apple a introdus în regulamentul pentru App Store o condiție obligatorie care prevede ca dezvoltatorii care percep plăți să afișeze costul total înainte de înregistrarea utilizatorului.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
app store
aplicatii
abonamente
plati