Apple investește în producătorul de cipuri Dialog, într-un acord de 600 de milioane de dolari

Apple investește în producătorul de cipuri Dialog, într-un acord de 600 de milioane de dolari
scris 11 oct 2018

Apple a convenit să investească în producătorul european de cipuri Dialog Semiconductor, într-un acord în valoare de 600 de milioane de dolari, care extinde afacerile cu cipuri ale producătorului de iPhone-uri în Europa, transmite Reuters.

De la producerea primelor iPhone-uri, în urmă cu un deceniu, Apple a utilizat cipurile Dialog pentru gestionarea duratei de viață a bateriilor, scrie News.ro.

În cadrul acordului, Apple cumpără patente, o echipă de circa 300 de ingineri, dintre care majoritatea lucrau deja la cipurile destinate dispozitivelor Apple, și birouri ale Dialog din Marea Britanie, Italia și Germania.

Vulnerabilitate descoperită în WhatsApp, ce permite un control al hackerilor asupra aplicației de pe telefonul victimei CITEȘTE ȘI Vulnerabilitate descoperită în WhatsApp, ce permite un control al hackerilor asupra aplicației de pe telefonul victimei

Dialog a anunțat că veniturile sale din 2018 nu vor fi afectate și că va continua livrările de produse existente către Apple.

Deocamdată, acordul răspunde întrebărilor legate de viitorul relațiilor din Apple și Dialog. Acțiunile Dialog au scăzut în acest an, atunci când a anunțat că Apple intenționează să folosească cipuri de la un alt furnizor, majoritatea observatorilor considerând că este vorba chiar despre Apple.

Acțiunile Dialog au crescut cu 17% la bursa din Frankfurt, în condițiile în care acordul cu Apple asigură afacerile dintre cele două părți pentru următorii trei ani.

Producătorul anglo-german de cipuri au mai anunțat că va începe un program de răscumpărare a până la 10% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
dialog semiconductor