Apple lansează al șaptelea update pentru iOS 13 în tot atâtea săptămâni

Apple lansează al șaptelea update pentru iOS 13 în tot atâtea săptămâni
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 nov 2019

Compania americană a dat drumul update-ului cu indicativul 13.2.2 de iOS, încercând să rezolve una din marile probleme de care s-au plâns utilizatorii din momentul lansării lui iOS 13.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare.

Cea mai ghinionistă versiune majoră de iOS, care poartă numărul 13, primește deja cel de-al șaptelea update prin care Apple adresează unele din interminabilele probleme tehnice.

În fruntea listei se află închiderea anormală a aplicațiilor care rulează în fundal. Când utilizatorul trece de la aplicația X la aplicația Y, aplicația X trebuie în mod normal ținută deschisă o perioadă de timp, pentru cazul în care utilizatorul o va accesa din nou.

Asta nu se întâmpla și în iOS 13, când aplicațiile trecute în fundal erau închise. Din cauza asta, în momentul în care utilizatorul accesa din nou o aplicație trecută anterior în fundal, aceasta trebuia să-și dea refresh.

Telekom România - venituri de 691 milioane de euro în primele nouă luni, profitabilitatea urcă CITEȘTE ȘI Telekom România - venituri de 691 milioane de euro în primele nouă luni, profitabilitatea urcă

Refresh-ul a stat la baza frustrărilor utilizatorilor, având efecte diferite de la aplicație la aplicație.

În cazul unei aplicații de video, gen YouTube sau Netflix, inconvenientul este că trebuie căutat din nou filmul urmărit anterior, deoarece aplicație pornește de la primul ecran.

La fel și pentru aplicațiile de știri, unde refresh-ul duce la închiderea articolului citit anterior și forțează utilizatorul să-l caute manual sau să renunțe.

Aceeași problema poate genera și pierderi de date în situația aplicațiilor de office sau a altor aplicații care nu au apucat să salveze modificările înainte de a fi închise în momentul în care au trecut în fundal.

O altă problemă importantă rezolvată de acest update, în cazul iPhone-urilor, este pierderea conexiunii de date după un apel. La terminarea unei convorbirii, utilizatorii se trezeau că nu mai au acces le net pe conexiunea de date mobile.

Din punct de vedere tehnic, iOS 13 pare să fie cel mai slab update major livrat de Apple de când există iPhone și iPad. După 19 septembrie, când a apărut versiunea 13.0, au fost lansate următoarele update minore: 13.1, 13.1.1, 13.1.2, 13.1.3, 13.2, 13.2.1 și acum 13.2.2.

Și asta nu este tot. Apple a început deja să testeze iOS 13.3, până la a cărui lansare nu va trece mult. Între timp, este posibil să existe și un iOS 13.2.3.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios
iphone
ipad