Apple lansează astăzi iOS 17

Apple lansează astăzi iOS 17
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 sep 2023

De luni, cea mai nouă versiune a sistemului de operare iOS va fi disponibilă pentru toate modelele de iPhone compatibile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

iOS 17 va fi disponibil pentru instalare pe toate smartphone-urile Apple compatibile din seara zilei de luni, după mai multe luni în care s-a aflat în stadiu de test.

Fără să aducă noutăți revoluționare, iOS 17 are în dotare un număr mare de funcționalități noi pe care utilizatorii le vor putea descoperi după instalare.

iPhone 15 Pro are un modem mai rapid cu 24% decât iPhone 14 Pro CITEȘTE ȘI iPhone 15 Pro are un modem mai rapid cu 24% decât iPhone 14 Pro

Standby este un nou mod de vizualizare, ce devine activ când telefonul este ținut la încărcat și care poate afișa diverse informații, de la oră, la condițiile meteo și widget-uri.

Widget-uri prind viață pe ecranul principal din iOS 17, devenind interactive. Asta înseamnă că nu sunt doar bune să afișeze informații, ci se poate și interacționa cu informațiile respective. De exemplu, utilizatorul poate bifa sarcinile din widget-ul aplicației Reminders.

Contact Posters este o funcționalitate nouă, ce permite utilizatorilor să-și creeze profiluri personalizate cu imagini și text, care să fie afișate persoanei apelate (doar pe iPhone).

Pentru utilizatorii din țara noastră, cea mai importantă noutate vine din faptul că tastatura din iOS 17 are, în sfârșit, suport complet pentru limba română. Asta înseamnă că scrierea în limba română beneficiază de completare automată a cuvintelor și frazelor, alături de suportul pentru swipe (tastarea cuvintelor fără ridicarea degetului de pe tastatură).

iOS va fi disponibil, din această seară, pe iPhone XS și toate modelele care i-au urmat.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ios 17
iphone