Apple va rezolva problema radiațiilor de la iPhone 12 printr-un update de software

Apple va rezolva problema radiațiilor de la iPhone 12 printr-un update de software
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 sep 2023

Apple va lansa un update special de software pentru modelul iPhone 12 vândut în Franța, care să reducă nivelul de radiații.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru a face pe plac autorităților franceze, care, după trei ani de când a fost lansat smartphone-ul iPhone 12, au ajuns la concluzia că acesta depășește nivelul admis de radiații, Apple va lansa un update de iOS prin care vizează strict această chestiune.

„Vom emite o actualizare de software pentru utilizatorii din Franța, cu scopul de a adapta nivelul de radiații protocolului utilizat de autoritățile franceze”, spune Apple într-o declarație pentru Reuters.

Apple respinge concluziile franceze despre radiațiile telefoanelor iPhone 12 CITEȘTE ȘI Apple respinge concluziile franceze despre radiațiile telefoanelor iPhone 12

Compania americană susține în continuare că nu este nicio problemă cu radiațiile emise de iPhone 12, ci diferența de măsurare vine din sistemul folosit de autoritățile franceze.

La începutul acestei săptămâni, Franța a ordonat oprirea vânzărilor la iPhone 12, după ce măsurătorile făcute au arătat că acest model emite radiații peste limita acceptată.

Problema a fost nivelul de radiații SAR - cât de multă frecvență radio emisă de un dispozitiv este absorbită de corpul uman.

După Franța, alte țări europene, printre care Germania, Italia și Belgia, au anunțat că vor face verificări.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
radiații
iphone
franța