Apple lansează în Europa funcția de comunicare prin satelit

Apple lansează în Europa funcția de comunicare prin satelit
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 dec 2022

Opțiunea comunicării, în caz de urgență, prin intermediul unei conexiuni directe la satelit, este acum disponibilă pe iPhone 14 în câteva țări europene.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Posesorii smartphone-urilor iPhone 14 din Franța, Germania, Irlanda și Marea Britanie sunt primii europeni care pot încerca și folosi noul sistem de comunicare prin satelit lansat recent de Apple.

La fel ca în Statele Unite, unde această opțiune este disponibilă de câteva săptămâni, comunicarea prin satelit este o opțiune dedicată urgențelor și permite trimiterea de mesaje text și a coordonatelor geografice folosind aplicația Find My.

Apple și Ericsson au ajuns la un acord în privința brevetelor CITEȘTE ȘI Apple și Ericsson au ajuns la un acord în privința brevetelor

Când se află într-o zonă izolată și nu au la dispoziție o conexiune wireless sau semnal terestru, utilizatorilor le va fi prezentată opțiunea „Report Emergency”.

În cadrul acesteia, utilizatorii trebuie să completeze un chestionar prin care să descrie situația, incluzând coordonatele geografie, nivelul bateriei și cardul de sănătate (acolo unde este cazul). Tot aici, se va găsi opțiunea contactării uneia dintre persoanele apropiate.

Facilitatea este gratuită în primii doi ani, după care va fi oferită contracost, probabil pe bază de abonament. Anul viitor, disponibilitatea acesteia va fi extinsă și va putea fi folosită în mai multe țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
urgență
comunicare
satelit
iphone 14