Apple Maps consideră Crimeea teritoriul rusesc

Apple Maps consideră Crimeea teritoriul rusesc
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 nov 2019

Apple Maps are două variante diferite pentru Crimeea: În varianta rusească Crimeea este teritoriu rusesc, iar în varianta internațională aceeași regiune este “teritoriu nedefinit”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Apple a cedat presiunilor făcute de Rusia și a modificat harta din Apple Maps, incluzând regiunea Crimeea în Rusia. Versiunea cu Crimeea parte componentă a Rusie este, însă, vizibilă doar în interiorul granițelor Rusiei.

Modificarea vine ca urmare a presiunilor pe care Duma de stat le-a făcut asupra companiei americane și afectează, pe lângă Apple Maps, și aplicația Weather a celor de la Apple.

Interesant este că Google Maps, alternativa mult mai populară la Apple Maps, afișează în continuare Crimeea, ca și până acum, neaparținând nici Ucrainei, nici Rusiei.

Electronic Arts, una dintre cele mai mari companii de tehnologie și producătoare de jocuri video din România, se extinde și recrutează zeci de specialiști pentru studioul din București CITEȘTE ȘI Electronic Arts, una dintre cele mai mari companii de tehnologie și producătoare de jocuri video din România, se extinde și recrutează zeci de specialiști pentru studioul din București

Interesele comerciale ale Apple au determinat compania americană să facă o serie întreagă de concesii și Chinei, cel mai probabil la presiunile Guvernului de la Beijing.

Apple a eliminat din App Store în urmă cu o lună o aplicație pe care protestatarii din Hong Kong o foloseau pentru a localiza echipajele de intervenție ale poliției.

Compania americană a șters și diverse simboluri care puteau sugera independența anumitor teritorii care aparțin Chinei, printre care niște emoji-uri care reprezentau steagurile Hong Kong și Macao.

De asemenea, Apple a eliminat mai multe VPN-uri care permiteau utilizatorilor chinezi să acceseze site-uri blocate de Marele Firewall al Chinei.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
rusia
apple maps
crimeea
rusia
ucraina