Apple Music este la o lună distanță de un upgrade important

Apple Music este la o lună distanță de un upgrade important
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 mai 2016

Serviciul de streaming al celor de la Apple urmează să primească în curând primul upgrade important de la lansare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lansat pe 30 iunie 2015 și oferit gratuit în primele trei luni, Apple Music nu a fost cel mai bine primit serviciu Apple. Criticat pentru numărul redus de facilități și interfața confuză, în primul an de la lansare acesta nu a primit decât actualizări defensive, menite să rezolve diverse probleme.

La un an de când a fost lansat, conform unor surse citate de Bloomberg News, Apple Music va beneficia de primul upgrade cu adevărat important. Acesta va fi lansat cu ocazia evenimentului dedicat dezvoltatorilor, WWDC (Worldwide Developers Conference), eveniment ce va avea loc între 13 și 17 iunie.

În primul rând, se pare că Apple Music va primi un binevenit redesign. Acesta ar trebui să facă folosirea serviciului mai intuitivă, un lucru pe care l-am fi așteptat de la bun început din partea unui serviciu Apple, companie care a pus întotdeauna un mare accent pe ergonomia interfeței grafice.

În al doilea rând, se pare că serviciul de radio va fi extins și vor fi disponibile mai multe posturi tematice. De asemenea, opțiunile de streaming și download ar trebui să fie integrate mai bine pentru a deveni mai ușor de accesat și folosit.

Un alt aspect pe care Apple ar trebui să-l rezolve este cel al integrării cu iCloud, serviciul propriu de stocare online. În lunile în care am folosit Apple music au fost numeroase momente în care serverele nu au făcut față, iar streaming-ul mergea foarte prost ori deloc, fapt greu de acceptat din partea unei companii care se spune că ”stă pe un munte de cash”.

Apple a anunțat în aprilie că serviciul său de streaming a ajuns la 13 milioane de abonați plătitori. Deși poate părea o cifră impresionantă, dacă luăm în calcul baza foarte mare de utilizatori ai dispozitivelor Apple, nu mai este așa.

Apple Music a fost disponibil și în țara noastră încă din momentul lansări și a beneficiat chiar de un preț adaptat pe plan local. În România, un abonament lunar pentru Apple Music costă 5 euro, spre deosebire de 10 euro, cât costă în țări precum Franța sau Germania. Există și țări în care este mai ieftin decât la noi. De exemplu, în India costă numai 120 Rupii, adică aproximativ 7 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
apple music
streaming
muzica
iphone
ipad