Apple News Plus încalcă chiar regulile impuse de Apple

Apple News Plus încalcă chiar regulile impuse de Apple
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 mar 2019

Noul serviciu de știri pe bază de abonament lansat de Apple nu respectă unele din regulile pe care compania americană le impune celorlalți dezvoltatori.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

News Plus, aplicația aferentă serviciului de ziare și reviste tocmai lansat de Apple, încalcă flagrant o serie de reglementări impuse de compania americană pentru aplicațiile de iOS. Numeroase aplicații au fost respinse de Apple de-a lungul timpului pentru încălcarea acestora.

Butonul “Try it free” afișat în ecranul de întâmpinare al noii aplicații duce utilizatorul direct în pagina în care se face plata, în ciuda faptului că regulamentul magazinului oficial de aplicații spune că utilizatorului trebuie să-i fie explicată clar distincția dintre perioada de test și plata abonamentului.

De asemenea, nu există link-uri către politicile de intimitate, paginile de suport sau informații despre modul în care poate fi anulat un abonament.

Orange dă acces clienților cu telefoane Apple la tehnologia eSIM, pentru a se conecta în rețea fără cartelă CITEȘTE ȘI Orange dă acces clienților cu telefoane Apple la tehnologia eSIM, pentru a se conecta în rețea fără cartelă

Toate aceste omisiuni constituie în mod normal încălcări ale articolului 3.1.2. din regulamentul impus chiar de Apple și ar trebui să ducă la eliminarea aplicației din App Store.

Modul în care Apple a gestionat această situație a determinat anumiți dezvoltatori de aplicații să considere că firma americană folosește un standard dublu când vine vorba de propriile reguli și că ar trebui intentat un proces în acest sens.

Interesant este că același lucru îl susțin și cei de la Spotify în plângerea depusă împotriva Apple la Consiliul European, din cauza procentului de 30% pe care Apple îl oprește pentru abonamentele vândute prin intermediul aplicațiilor de iOS.

Spotify susține că Apple are rol atât de jucător, cât și de arbitru pe piața serviciilor de streaming muzical și că aplicația companiei, Apple Music, nu se supune acelorași reguli impuse concurenței.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
news
app store
aplciatii
stiri